Certificatul sanitar, pe ordinea de zi la Camera Deputaților. PNL cere urgentarea dezbaterilor. Ciolacu (PSD): Certificatul sanitar, prioritar pentru coaliție. AUR se opune

Proiectul de lege privind impunerea obligativității certificatului sanitar pentru anumiți angajați de la stat și privat se află pe ordinea de zi pentru sedința de marți, 7 decembrie, din Camera Deputaților.

Această propunere legislativă a fost respinsă de Senat în 27 octombrie 2021, însă Camera Deputaților este cameră decizională.

Derularea procedurii legislative este disponibilă aici.

Semnalele venite dinspre partidele din coaliția de guvernare PNL-PSD-UDMR indică o poziție favorabilă obligativității certificatului sanitar pentru anumiți angajați, fiind vehiculată posibilitatea ca acest proiect de lege să fie adoptat până la sfârșitul anului.

Ciolacu: Certificatul sanitar, prioritar pentru coaliție

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni seara, după ședința coaliției de guvernare, că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, lucrează la o nouă propunere legislativă privind certificatul verde, anunță Agerpres.

Ciolacu a arătat că se va discuta în coaliţie dacă se va merge pe această variantă sau pe vechiul proiect care se află în Parlament.

„Sunt două propuneri: să venim cu un nou act normativ, pe care domnul Rafila nu l-a finalizat până acum, dar în 48 de ore îl va finaliza şi se va discuta. Categoric va exista o propunere, până la sfârşitul anului, să treacă prin Parlament. (…) Momentan proiectul din Parlament nu a trecut nici de Senat (…), a căzut la Senat, deci înseamnă că există un semnal. (…) Domnul Rafila a venit cu o nouă propunere, ceva de prevenire şi când să se introducă acest certificat verde. Îl lăsăm pe domnul Rafila să răspundă exact. Există două variante: să se meargă pe acest proiect de lege sau pe noul act normativ care se va discuta în coaliţie”, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD a subliniat că certificatul verde este prioritar pentru coaliţie, potrivit sursei citate.

Pe de altă parte, în cursul zilei de luni, Ionuț Stroe- noul purtător de cuvânt PNL- a anunțat că PNL cere urgentarea dezbaterilor pe tema certificatului verde, care ar urma să fie votat în Camera Deputaților, cameră decizională în Parlament.

„În dese rânduri am subliniat urgența adoptării de legislație în acest domeniu – legea vaccinării. Avem în Parlament o lege a certificatului verde intens dezbătută, dar care nu a fost adoptată. Această oscilație, nehotărâre a unora, întârzie acest proces, efectele se văd în viața de zi cu zi. Dorim responsabilitate din partea parlamentarilor, pentru a avea legislație în curând. Cu siguranță avem nevoie de legislație, o lege a certificatului verde”, a spus Ionuț Stroe, potrivit B1.TV.

AUR, împotriva certificatului sanitar

Singurul partid care este împotriva certificatului sanitar este AUR, liderii partidului- senatorul Claudiu Târziu și deputatul George Simion- anunțând în mai multe rânduri că parlamentarii AUR votează împotriva propunerii legislative privind introducerea obligativității certificatului sanitar.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost