Un studiu realizat de un grup de cercetători din Marea Britanie- cum altfel?!- arată că folosirea unor etichete de avertizare, precum cele de pe pachetele de țigări, ar putea ajuta la scăderea consumului de carne.
Cercetătorii de la Universitatea Durham au realizat studiul pe un eșantion de peste 1.000 de oameni, scrie Euronews.
Participanții la studiu au primit imagini cu paste cu carne, pește, paste cu legume. Imaginile aveau diferite etichete de avertizare, privind clima, sănătatea sau pandemia.
Realizatorii studiului spun că etichetele au influențat alegerea participanților la studiu, etichetele reducând opțiunea pentru carne cu până la 10%,
Pe de altă parte, participanții s-au dovedit mai influențați de etichetele cu avertizare climatică, pe care le-au și considerat cele mai credibile.
Reamintim că alternativă la carne, Comisia Europeană a aprobat pentru consum viermele de făină, lăcusta călătoare și greierele de casă.
Pe același subiect:
Jurnalista Oana Șlemco, despre consumul de insecte: Am mâncat făină de greieri și mi-a plăcut
Olanda: Copiii sunt învățați la școală cum să mănânce insecte (VIDEO)

- Cultura morții. Adunarea Națională a Franței a votat pentru legalizarea sinuciderii asistate și eutanasiei - 27 mai 2025
- Europarlamentarul Claudiu Târziu: Suntem martorii unui atac fără precedent la adresa opoziției parlamentare. Lupta cu sistemul este inegală și foarte periculoasă - 27 mai 2025
- Agenția Uniunii Europene pentru Azil (EUAA) anunță sprijin pentru 10 orașe din România în gestionarea migrației - 27 mai 2025