Cinci cursuri excelente pentru adulţi şi copii, la „Casa cu Rost”

Dragilor, vă invit la o nouă serie de evenimente la „Casa Cu Rost” (Calea Victoriei 155, bl D1, tronson 8, mezanin, interfon 3, cu intrarea prin strada Buzeşti, vizavi de Agenţia Tarom şi lîngă farmacia Sensiblue).
Primul, în ordine cronologică: Atelier de pictat icoane, cu pictoriţa Camelia Ionescu Popa. Sîmbătă, 25 aprilie a.c., ora 11.00. Numărul de locuri este limitat. Cost atelier: 50 lei ( toate materialele incluse )
Înscrieri la: 0734131377 şi la 0770310350.
atelier de icoana
Al doilea, duminică, 26 Aprilie a.c., ora 15.00: Atelier de pîine cu maia, bună, ca la mama acasă, adică sănătoasă, gustoasă şi care nu îngraşă.
La Atelierul de pâine cu maia pe care vi-l propunem veţi avea la dispoziţie toate materialele şi ingredientele naturale de care aveţi nevoie ca să construiţi o operă de artă culinară, fără conservanţi sau amelioratori, fără premixuri sau aditivi.
Pentru ca pâinea cu maia nu îngraşă, e foarte uşor de digerat şi nu balonează, nu provoacă intoleranţă la gluten, iar pentru cei care déjà au dezvoltat forme uşoare, este complet acceptabilă.
Veţi învăţa cum să face aluatul cu maia şi care sunt etapele pregătirii pâinii.
Veți căpăta încrederea ca puteţi şi voi să faceţi acelaşi lucru la voi acasă.
Veţi afla despre instrumentele şi ustensilele de care aveţi nevoie ca să faceţi pâine în casă şi despre diferitele tipuri de făinuri care pot fi folosite la pâine .
Veţi învăţa să îngrijiţi maiaua și veți afla despre mult așteptatele (dar și despre neașteptatele) beneficii pe care le aduce ea în pâine.
Veţi degusta mai multe tipuri de pâine cu maia, ca să ştiţi cum să o recunoaşteţi şi la ce să vă aşteptaţi.
Vom discuta despre cereale, despre făinuri, despre istoria lor și provocările etapei contemporane.
În primele săptămâni de după atelier vom păstra legătura prin mail sau telefon, până când fiecare cursant va simți că totul e în regulă și că își poate lua zborul de unul singur în aventura plămădirii pâinii cu maia la el acasă.
La atelier nu trebuie sa veniţi decât cu buna dispozitie. Bine, și cu o sacoșă în care să duceți acasă:
– aluatul de pâine realizat la atelier 
– un banneton 
– o porţie de maia 
– suportul de curs.
Pentru a vă înscrie la un atelier este suficient să sunati la nr. 0734131377.
Vă vom răspunde în timp util pentru a vă confirma rezervarea locului și pentru a vă trimite detaliile necesare.
Taxa de participare este de 100 lei.
Întrucât numărul de locuri este limitat, înscrierile se fac in ordinea primirii solicitărilor.
Atelier de piine cu maia
Al treilea, luni, 27 Aprilie, ora 18.30: Atelier de decoraţiuni din materiale reciclabile. Nimic nu se aruncă, totul se transformă în frumos. Învăţaţi cum, în cîţiva paşi, cu un îndrumător priceput şi solar.
Ce vom face:
– vom crea o operă originală pornind de la motive vechi
– ne vom aduce aminte cine suntem
– vom impregna spațiul din jur cu o „felie” din identitatea noastră
– vom învăța despre armonii și contraste
– vom susține pe cineva să treacă prin perioada următoare cu mai multă speranță
Durata: două ore
Costul: 30 de lei – toate materialele incluse. 30% din suma va fi donatăsusținerii unui caz social ce apartine Asociatiei „Ana si copii”.
Cu ce vei pleca: o vază nouă și încăpătoare, un început de săptămână bun și cu sens, culoare și prieteni.
Cum participi: înscrie-te la telefon 0734131377 până duminică, 26 Aprilie la ora 16.00.
Vom ține cont doar de înscrierile telefonice pentru a pregăti necesarul de materiale.

Atelier de decoratiuni din materiale reciclabile

Al patrulea, marţi, 28 Aprilie, ora 18.30: Coaching şi exerciţii de arta actorului. Altfel spus, cum să te foloseşti de arta dramatică pentru a te autocunoaşte şi a te dezvolta personal.
Tehnicile şi jocurile din metodele de pregătire ale actorilor, combinate cu explicaţiile psihologice ale coach-ului vă vor ajuta să înţelegem cum funcţionăm. Învăţaţi cum să căpătaţi un mai bun control asupra voastră, cu răsfrîngere directă asupra a tot ce faceţi şi a mediilor cu care interacţionaţi, de la familie şi prieteni, pînă la locul de muncă. Acest proces duce la o creştere a confortului personal şi, deci, la o naturaleţe sporită, care vă permite să reduceţi stresul şi să fiţi mai eficient şi mai plăcut în grupurile dvs de referinţă.
La cursul pe care vi-l propunem, veţi fi îndrumaţi, într-un mod amuzant şi original, de o actriţă profesionistă, Graţiela Bădescu, şi de un coach, Adela Ioana Grăjdeanu.
Cost participare: 30 de lei. Durata: două ore.
atelier - coaching si arta actorului
Al cincilea, sîmbătă, 9 Mai, ora 11.00: Îngeri, zmei şi joimăriţe pentru băieţi şi fetiţe. Lecţii de creativitate pentru grupa mică. Vezi ce viitor poate avea copilul tău, prin testarea prin joc a dexterităţilor sale. Şi dezvoltă-i părţile pentru care are chemare, ori întăreşte-l acolo unde are nevoie. Se va ocupa de asta prietenul nostru Ciprian Voicilă, care are o experienţă de nouă ani de interacţiune cu copii de diferite vârste, timp în care a învăţat să le provoace imaginaţia, prin poveşti, desene şi discuţii, astfel încît copiii să se autocunoască şi să se descopere celorlalţi, dar şi să-şi dezvolte anumite abilităţi.
Finalitatea proiectului este dublă: în primul rînd este unapsihologică, întrucât, pe baza materialului obţinut de la copii, coordonatorul va putea să îi facă fiecăruia un portret psihologic, drept pentru care părinţii vor primi informaţii despre calităţile copiilor lor, despre cariera pe care ar putea să le-o încurajeze, despre modul în care percep ei relaţiile din cadrul familiei celulare, relaţiile cu mediul înconjurător, natural şi social.
În al doilea rând, finalitatea proiectului este practică: creaţiile celor mici pot fi, în funcţie de interesul părinţilor, profesorilor şi educatorilor, obiectul unor expoziţii în spaţiile expoziţionale de la „Casa cu Rost”, din grădiniţe sau şcoli. Cele mai reuşite vor fi postate pe un blog pe care îl vom concepe împreună.

Acest curs va avea zece şedinţe a cîte două ore fiecare, plus încă o sesiune de dicuţii cu părinţii. Costul total: 200 de lei. Locurile sînt limitate, deci înscrierea se face din timp, prin telefon (

0734131377) şi pe baza achitării a jumătate din preţ în contul Asociaţiei „Rost” (

RO25BACX0000000107363250, Unicredit Ţiriac Bank, Sucursala Drumul Taberei), cu menţiunea „Pentru lecţii de creativitate”, sau personal, la „Casa cu Rost”.

atelier pt copii - ingeri, ymei
Vă aşteptăm cu drag la oricare din cursurile, atelierele şi seminarele organizate de „Casa cu Rost”, sau doar să petreceţi la noi cîteva ceasuri plăcute, cu ceaiuri sau cafea de cea mai bună calitate, cu muzică bună, în linişte, citind o carte sau alegîndu-vă un produs de care aveţi nevoie ori pe care doriţi să-l faceţi cadou. Căci, aşa cum ştiţi, „Casa cu Rost” este şilibrărie, şi galerie de artă, şi loc de expoziţie cu vînzare a unor produse naturiste, bijuterii făcute de mînă şi vestimentaţie unicat.
Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost