Alexandru Florian recunoaşte că vrea să rescrie istoria românilor

Într-un final, obosit de propriile minciuni, Alexandru Florian, directorul Institutului „Elie Wiesel”, afirmă răspicat, într-un interviu pentru revista Timpul de la Iaşi, ce au urmărit el şi ai lui prin Legea 217/ 2015 (dovedită antiromânească):

„Legea a avut şi are ca obiectiv redarea corectă a memoriei Holocaustului în spaţiul public. Pentru aceasta, avînd în vedere realitatea, legiuitorul a considerat necesar să prevină şi să limiteze, cum altfel prin interdicţii dacă societatea civilă nu are reacţii?, memoriile concurente. Pe acelea care, direct sau indirect, întinează memoria Holocaustului: negaţionismul, eroizarea lui Ion Antonescu, a simbolurilor sau elitei fasciste etc. .”

Cu alte cuvinte, legea ţinteşte contra istoriei româneşti, pe care încearcă să o desfigureze, dacă nu chiar să o îngroape cu totul. Sau, altfel spus: memoria publică trebuie să fie aia care vrem noi („Elie Wiesel” & Co), nu memoria adevărată a evenimentelor.

Învingătorii re-scriu istoria, iar comuniştii sînt încă învingători în România şi la 25 de ani de la căderea dictaturii Ceauşescu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Alexandru Florian recunoaşte că vrea să rescrie istoria românilor”

  1. Eu nu pot intelege de unde mai apar atîtia controlori ai istoriei Românie . Parca emigrasera in Israel pt. ca nu le mai convenea comunismul pe care tot ei l-au plantat dupa 47 . Vin iarasi înapoi si iarasi vor sa ne prosteasca cu ceva . Si apoi , daca reactionam sîntem pusi pe lista antisemitilor . Mai frati evrei stati dracului in tara pe care ati luat-o de la palestinieni si lasati-ne cu ofurile noastre si lacrimile trecutului . Faceti la voi cîte muzee doriti , ridicati statui cui vreti , injurati pe cine vreti . Cum noi nu avem ce sa va spunem nici voi noua . Iar aveti nevoie de noi conflicte…

Comentariile sunt închise.