Legea antiromânească/ „antilegionară”, dezbătută şi de presa locală

Joi, 13 august 2015, Părintele Marcel Răduţ Selişte a fost invitat la emisiunea Audienţă Generală, realizată de Bogdan Groşereanu la Alege TV Craiova, pe subiectul Legii „antilegionare”, alături de profesorul universitar şi istoricul Sorin Liviu Damean, de la Universitatea din Craiova.

Părintele Marcel a spus cam ce trebuia spus, cu argumente pertinente: în România nu există antisemitism la un nivel care să reclame o lege şi, de asemenea, nici un fenomen masiv de negare a holocaustului. Prin urmare, legea e nejustificată. În plus, textul de lege este ambiguu, nedemocratic şi loveşte în reperele culturale, eroice şi duhovniceşti ale românilor. Legea, în plus, se bazează pe condamnări penale dictate politic, sub două regimuri dictatoriale: antonescian şi comunist. „Sensibilitatea principală atinsă de această lege nu este legată de legionari, ci de sfinţii închisorilor. Pentru ei este o evlavie populară crescînd în ultimii ani. […] Legea asta e un pericol pentru stabilitatea societăţii româneşti. Ea stîrneşte sentimente antisemite acolo unde n-au existat niciodată, prin acest în istoria naţională, căreia i se dă un alt conţinut, bazată pe interpretări arbitrare „ – a subliniat părintele Marcel.

Profesorul Damean a arătat şi el că Mişcarea Legionară nu a fost fascistă şi că abuzurile la care s-au dedat unii legionari au fost opera unor infiltraţi din serviciile secrete româneşti şi străine. Cei doi invitaţi au subliniat carcaterul neconstituţional al legii aflate în discuţie.

Puteţi viziona emisiunea aici.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost