Căruța cu deontologi

Probabil că ați avut ocazia să întîlniți și dumneavoastră persoane care nu pierd nici o ocazie să scoată în evidență cît de tolerante și de emancipate sînt. Ei sînt pro-homosexuali, pro-refugiați, pro-defavorizați, pro-orice-e-la-modă. Dacă îndrăznești să nu fii de acord cu ei sigur ești extremist de dreapta, izolaționist, naționalist, rasist etc.

E plină presa de ei. Azi ne oprim la trei:

1. George Bonea. Ăsta cică e comediant și zice că are soluția pentru ca România să primească nu doar o dată, ci de cîteva ori 6.351 de refugiați musulmani. În schimbul acestor iubitori de pace, România ar putea renunța la niște români care nu-s pe placul deontologului nostru tolerant. Printre categoriile care-l deranjează pe comediantul de doi lei găsim:

  • în “schimbul” a 6.351 de refugiaţi RENUNŢ la 6.351 de români alcoolici, ultra-tradiţionalişti, care se împotrivesc educaţiei şi dezvoltării (indiferent din ce colţ al lumii vine ea), radicali, habotnici, intoleranţi;
  • în “schimbul” a 6.351 de refugiaţi RENUNŢ la 6.351 de români fani OTV, Dan Diaconescu, tabloide, can-can-uri, WOW Bizz-uri, Leo de la Strehaia, asistente TV, etc.; (lista completă cu categoriile neagreate de deontologul ăsta o găsiți pe Adevărul)

Probabil că din Siria/Irak/Afganistan vor veni doar doctori și ingineri iubitori de muncă. De fapt, nu probabil, sigur, are comediantul ăsta trist sursele lui care i-au confirmat toate acestea.

2. Vladimir Tismăneanu, internaționalistul de la Washington, care iar ne dă lecții de toleranță. Cică are el un prieten refugiat musulman care-i pîinea lui Alah. Ce vrea să zică? Automat toţi refugiații musulmani sînt la fel și noi sîntem intoleranți și rasiști că ne opunem invaziei musulmane a Europei? Păi dacă-i pe-așa, îi dau și eu un exemplu, tot din America. Doi verișori musulmani, pîinea lui Alah, cum vrea să ne dea de înțeles deontologul de la Washington, tocmai negociază cu autoritățile federale americane condițiile în care să pledeze vinovați la acuzațiile de terorism și susținere a ISIS.

Unul din veri dorea să omoare măcar 150 de recruți americani, în timp ce al doilea era nerăbdător să se alăture coreligionarilor lui din ISIS. Ce ne facem acum? Un musulman bun contra doi musulmani nebuni. Avantaj eu?

3. Daniela Rațiu. Altă deontoloagă care ține să scoată în evidență următoarele:

Această ruptură schizoidă, în esenţă necreştină, între noi şi ei s-a văzut probabil cel mai bine în disproporţionalitatea dintre emoţia stîrnită de momentul Je suis Charlie şi lipsa totală de emoţie şi reacţie politică şi publică, chiar militară, cînd atentate care nu s-au petrecut în civilizata Europa ci oriunde în lume, cînd au fost măcelăriţi copii şi femei, cînd alţi nefericiţi refugiaţi şi-au găsit sfîrşitul înghiţiţi de mările Lumii, europenii au stat acasă, şi-au luat cina în restaurante dichisite, şi-au făcut vacanţele întinşi la soare apăraţi de umbreluţe şi sorbind plictisiţi din cocktailuri. (Adevărul)

Observați cum îi ia la rost pe cei ce și-au permis să meargă în vacanță și să se relaxeze în loc să fi intervenit chiar militar pentru a îndrepta toate nedreptățile lumii.

De fapt, acestea sînt problemele internaționaliștilor ăstora socialiști, de care ei nu-și dau seama.

Pe de o parte, sînt toleranți pînă cînd devin intoleranți și încep să facă liste cu categoriile care ar trebui epurate, pentru că nu sînt pe aceeași lungime de undă cu ei.

Pe de altă parte, dacă o putere mondială (SUA, de exemplu) intervine militar într-o țară, sar în sus că nu e posibil așa ceva, că unde-i independența și suveranitatea și dreptul la autodeterminare. Dar cînd lucrurile se schimbă, imediat apar reproșurile. Că unde au stat ascunse puterile astea pînă acum? Au fost cumva în vacanță, s-au relaxat sub umbreluțe sorbind cocktailuri? Cum de nu au intervenit?

Mai poate să-i înțeleagă cineva? Eu mă dau bătut.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Căruța cu deontologi”

  1. Referitor la Daniela Rațiu, faptul că este o idioată o atestă necunoașterea limbii române: nu există cuvîntul „disproporționalitate”, adică există doar ca idioțenie în capul ei, alături de „disfuncționalitate”, „condiționalitate” – barbarisme care sunt tot idioțenii, chiar dacă sunt folosite de sofiști ca prof. univ. dr. Alexandru Athanasiu și alții.
    George Bonea, este ca Claudiu Bleonț, un curvat nenorocit (cf. http://www.revistaciao.ro/claudiu-bleont-nadine-tu-te-mai-f-i-cu-mine_27425.html) care, într-o conferință de presă, și-a arătat sula la participanți ca să se vadă ce are el mai bun. George Bonea prin exhibițiile sale online, și-a exhibat și el ce ale mai „bun”: niște idioțenii.
    Cît despre ălălalt, Vladimir Tismăneanu, un neocominternist jidan năpîrlit în „democrat”, ca și coreligionarul său, Alexandru Florian, trebuie jupuit de piele și făcut din ea nu abajur, ci pămătuf de muște.
    Oricum, autorul greșește cît vorbește de „căruța cu deontologi”, chiar dacă o spune ironic, uitînd să pună ghilimelele: ăștia nu sunt „deontologi”, ci fac parte din categoria „idioților utili”, utili altora ca să ne prostească pe noi. Trebuia să scrie „căruța cu nemernici!”

  2. tocmai, ca nu sare nimeni in sus, daca SUA invadeaza, sar ca sa rastoarne situatia, asa cum a fost si u folosirea fosforului alb asupra irakienilor, de catre americani, sau a armelor chimice de rebelii sirieni, dand vina pe Assad. Astia ori is dobitoci, ori is platiti, ori amandoua.

Comentariile sunt închise.