Despre Aișa, soția favorită a lui Mahomed

Aișa s-a născut spre sfîrșitul anului 613 sau începutul anului 614 și a murit în anul 678. A fost soția favorită a lui Mahomed, ultima și cea mai tînără.

Mahomed s-a născut în jurul anului 570 și a murit în 8 iunie 632. O simplă operație matematică ne arată că în anul 613, Mahomed avea deja 43 de ani.

Căsătoria celor doi a avut loc cu acordul tatălui ei, Abu Bakr, cel ce avea să devină primul Calif după moartea lui Mahomed, pe cînd Aișa avea 6 sau 7 ani. Căsătoria a fost consumată 3 ani mai tîrziu, pe cînd Aisha avea 9 sau 10 ani. Mahomed avea 53 ani în momentul respectiv.

Căsătoria dintre cei doi a durat 9 ani, pînă la moartea lui Mahomed.

Acest fapt este folosit în zilele noastre în țări musulmane conservatoare de genul Arabiei Saudite pentru a se cere micșorarea vîrstei legale la care o fată se poate căsători.

Aceasta este și explicația teroriștilor din gruparea ISIS cînd răpesc, vînd ca la piață și se „căsătoresc” cu copile de 9-10 ani.

Și tot de aceea vedeți pe internet poze de prin țările musulmane de la „nunți” între adulți de 50-60 de ani și copile de 9-10 ani.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Despre Aișa, soția favorită a lui Mahomed”

Comentariile sunt închise.