Fără drepturi, într-o lume sălbatică

În timp ce naivii europeni se gândesc cum să împartă cât mai mult ceai şi fasole la ”refugiaţi”, în numele drepturilor omului, constatăm ca există o lume ”sălbatică”, unde respectul pentru viaţă este inexistent.

Un creştin din Pakistan a fost atacat şi aproape omorât de un grup de musulmani, care-l acuzau pe nedrept de-a fi ocupat casa unuia dintre ei, deşi omul a cumpărat-o valid. Mulţimea l-a bătut zdravăn, până la moarte, şi i-a închis familia într-o cameră, dând foc. Omul a reuşit, în disperarea lui, deşi lovit crunt, să spargă uşa şi, ulterior, cu ajutorul unor alţi creştini din zonă, să stingă incendiul. De suportat consecinţele legale, tot pakistanezul nostru va avea această bucurie, pentru că politicieni corupţi nu sunt numai la noi.

În, of!, Nigeria, gruparea Boko Haram, afiliată ISIS a mai dat o lovitură: 85 de morţi.

Liviu Daniel

About Liviu Daniel

Teolog, publicist, iubitor de frumos şi adevăr.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Fără drepturi, într-o lume sălbatică”

  1. Din ce s-a sugerat pe un canal TV, amestecul exploziv din UE va duce mai devreme sau mai tarziu la situatii cu morti si raniti.
    De vina vor fi „religiile fundamentaliste”, care prin invataturile lor amorseaza conflicte. „Rigiditatea” lor va fi acuzata ca fiind cauza conflictelor si aici „se va gasi” cheia rezolvarii lor.

    Rezolvarea va fi calea compromisului, mai exact scoaterea si eventual inlocuirea acelor pasaje care „incita la ura”.

    Evident, ca pt a se obtine pacea, crestinii vor fi obligati sa-si modifice Scripturile…

    PS Imi pare foarte rau, dar in occident atitudinea cetatenilor se identifica cu atitudinea mediai „democratice” oficiale. Sunt aproape 100 de ani de cand Curzio Malaparte a demonstrat acest lucru in cartea Tehnica loviturii de stat.

Comentariile sunt închise.