Expoziţie de icoane cu vînzare: „Poveste de Crăciun”

În pragul sfintelor sărbători de iarnă vă invităm la expoziţia de icoane cu vânzare „Poveste de Crăciun”. La „Casa cu Rost”.
Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos resetează timpul istoriei. Icoana devine posibilă datorită întrupării Sale, în chip omenesc. Eveniment cu caracter universal, Naşterea Domnului este povestită șşi repovestită de două mii de ani. O poveste adevărată, trăită an de an în zilele Crăciunului şi care constituie nucleul expoziţiei. Alte teme abordate, precum reprezentarea Sfântului Nicolae, Botezul Domnului sau Sfântul Ioan, sunt lumini călăuzitoare în această vreme a bucuriei.
Icoana pe sticlă s-a născut în Transilvania, într-un context mai larg al artei central-europene, a devenit, în parte, o expresie a tradiţiei post-bizantine, a dezvoltat o latură simbolică uimitoare șşi este, în prezent, parte integrantă a spiritualităţii româneşti.
În mod inedit, însă, în expoziţia de faţă, Teodora Roşca şi Oana Musceleanu propun o viziune mai largă, cu o incursiune șşi în iconografia primelor secole creştine ale Orientului apropiat. Tradiţia siro-aramaică a miniaturii este transpusă acum în icoane pe sticlă dedicate Naşterii Domnului şi evenimentelor asociate, consemnate în Evanghelii (Tăierea pruncilor, Visul lui Iosif, Fuga în Egipt).
Vernisajul va avea loc joi, 26 noiembrie, de la ora 18.30.
În cadrul expoziţiei vom prezenta şi icoanele participanţilor la atelierul organizat la „Casa cu Rost” de-a lungul acestui an. De asemenea, vom scoate la licitaţie diferite creaţii unicat, realizate de către artiştii ce expun sau sunt instructorițîn atelierele de la „Casa cu Rost” (bijuterii, cărţi cu autograf, produse cosmetice bio, obiecte vestimentare, podoabe etc ), dar şi de participanţii la atelierele noastre. Banii strânşi vor reprezenta contribuţia noastră șşi a dumneavoastră la rezolvarea unui caz social. O bucurie pe care dorim să o facem împreună celor mai puţin norocoşi.
Vă aşteptăm cu drag!

Adresa noastră: Calea Victoriei 155, bl. D1, tronson 8, mezanin, cu intrarea prin str. Buzeşti, colţ cu Piaţa Victoriei (între farmacia Sensiblu şi banca Credit Agricole).


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost