Nimic nou de la Noua Republică

Un statut nou nu a reuşit să transforme partidul în organizaţia politică pe care cei puţini rămaşi şi-au dorit să o construiască: un partid în care doar oamenii cu merite să fie candidaţi sau să deţină funcţii de conducere. Un partid în care deciziile consiliului politic, luate prin vot, să fie respectate şi în care o comisie să nu poată fi formată dintr-un singur om.

Sigur că pe hârtie lucrurile astea sunt asigurate din plin. La două luni de la Congres NR are o conducere incompletă din cauza conflictelor interne. Statutul nu are sau nu poate avea soluţii pentru rezolvarea conflictelor. Cum e firesc, doar oamenii pot rezolva un conflict, dacă doresc să transpună în realitate intenţiile nobile redate în Statut.

Am ajuns la concluzia că un grup de oameni şi-a dorit să folosească NR ca vehicul politic pentru interese personale: să aibă cu ce negocia pentru o alianţă politică, pentru a-şi asigura un loc pe liste, în 2016. Nu îi interesează orientarea politică cum nu îi interesează nici principiul separării puterilor în partid, sau alte principii. Cel mai grav e că ei au înşelat bunacredinţă a unor oameni doar pentru a obţine un document de la Tribunal.

Se dovedeşte că principiul separării puterilor, just în sine şi de dorit de către o organizaţie serioasă, este folosit doar ca mijloc de PR de către NR.

Din acest motiv am demisionat din Consiliul Politic al NR şi am ieşit din partid.

NR este un partid ca oricare altul. Reabilitarea politicii româneşti nu va porni de la el, aşa cum am sperat.

Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost