România, acţionează acum! Pentru familie

Asociaţia Rost, parte a Coaliţiei pentru Familie, îi îndeamnă pe toţi membrii, prietenii şi simpatizanţii săi să semneze pentru propunerea de revizuire a art. 48 (1) din Constituţie, „Familia”, astfel încît să fie clarificat înţelesul termenului soţi, înlocuindu-l pe acesta cu expresia „bărbat și femeie”.

Demersul a fost iniţiat în Octombrie 2015, de către un grup de personalităţi, şi este susţinut de Coaliţia pentru Familie – structură informală a societăţii civile, care reuneşte cîteva zeci de organizaţii civice.

În termen de şase luni, începînd cu 25 Noiembrie 2015, data apariţiei proiectului de lege în Monitorul Oficial, trebuie colectate, centralizate şi validate cu ajutorul primăriilor minimum 500.000 de semnături, exclusiv autografe (deci nu online!), pentru ca proiectul să intre în dezbaterea Parlamentului. În mai multe judeţe colectarea de semnături este deja avansată, iar de săptămîna trecută a început şi în Bucureşti. Cei care vor să semneze sau să se implice în campanie pot deocamdată să o facă la sediul Coaliţiei din strada Matei Basarab Nr. 46, de luni pînă vineri, între orele 14.00 şi 18.00. Vor mai fi deschide cîteva sedii pentru strîngerea de semnături, pe care le vom anunţa curînd.

Cîteva precizări privitoare la acest proiect, deosebit de important pentru noi toţi:

– este o acţiune civică multiconfesională de la bun început, prin prezența în comitetul de iniţiativă a 16 persoane din cinci culte diferite;
– cultele susţin şi participă activ la colectarea de semnături;
– avem un aparat administrativ şi un număr mare de voluntari care colectează semnăturile necesare (70.000 pînă acum, dar se mai adaugă, zi de zi, alţii şi este nevoie de cît mai mulţi);
– vine într-un context internaţional dificil, cu instituţiile europene şi administraţia SUA presînd făţiş şi fără nici o jenă pentru recunoaşterea legală a uniunilor sau chiar „căsătoriei” unisex, împotriva voinței popoarelor.

Constituţia este singura lege care ne protejează familia, întrucît nu poate fi schimbată doar prin votul politicienilor reprezentanţi din Parlament. Totodată, este legea cea mai importantă în stabilirea relaţiilor sociale în România.

Subliniem că această iniţiativă cetăţenească nu îşi propune nici o „revoluție” sau modificare a textelor constituționale, ci o clarificare absolut necesară. Fără de aceasta, Codul Civil, care deja reglementează favorabil legislaţia familiei, va putea fi schimbat, la presiuni internaţionale, pentru a se permite instituţionalizarea „căsătoriei” unisex, cu toate consecinţele decurgând de aici.

După ce în ultimii trei ani au avut loc patru referendumuri, trei cîştigate (Slovenia, Croaţia şi Slovacia) şi unul pierdut (Irlanda), nu există nici un motiv pentru care să nu se permită românilor un vot referitor la acest subiect atît de important. Dacă totuşi acest vot va fi refuzat, va fi încă o dovadă că drepturile democratice sunt utile şi utilizate doar atunci cînd trebuie îndeplinite interesele politice sau de afaceri.

 

Familie-1

 

 

Vom reveni la acest subiect. Pînă atunci, vă invităm:

– să vizitați website-ul iniţiativei constituţionale: www.coalitiapentrufamilie.ro
să aflaţi cine sînt inițiatorii, care este motivaţia proiectului de lege şi alte detalii
– să deveniţi voluntari pentru colectarea de semnături sau orice altceva este nevoie. Scrieţi la contact@coalitiapentrufamilie.ro!
– să donaţi
. Un proiect de o asemenea amploare nu se poate face fără resurse. Și acum sînt foarte puţine.

Sf. Ioan Gură de Aur spunea că la judecată vom fi întrebaţi nu doar ce am făcut noi, ci şi ce am făcut cu copiii noştri, pentru copiii noştri şi din copiii noştri. Acum este vremea să ne decidem ce fel de răspunsuri vrem să dăm la aceste întrebări.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „România, acţionează acum! Pentru familie”

  1. Este posibil ca urmatoarea informatie sa fie prezenta deja in presa din tara, insa eu am citit-o abia astazi .
    Adunarea synodala a Comuniunii Anglicane a decis suspendarea pe o perioada de trei ani, a ramurei sale americane, din toate instantele de decizie, datorita pozitiei acesteia privind homosexualitatea
    38 de prelati, adunati in cripta Catedralei din Canterbury in seara zile de 14 ianuarie, au decis excluderea Bisericii Episcopale din Statele Unite din corpul Bisericii Anglicane, condamnand decizia acesteia de a celebra casatorii intre persoane de acelasi sex.
    Biserica Anglicana precizeaza in comunicatul synodal ca : ” Doctrina traditionala a Bisericii, conform invataturii Sfintei Scripturi, recunoaste drept casatorie doar unirea pe viata intre un barbat si o femeie”.
    Timp de trei ani, Biserica episcopala nu va avea dreptul de a participa la reuniunile ecumenice si interconfesionale si nu va avea dezlegare de comuniune cu Biserica Anglicana.

    surasa:http://www.lavie.fr/religion/protestantisme/la-communion-anglicane-evite-de-justesse-le-schisme-sur-le-mariage-gay-18-01-2016-69886_18.php

    Nu am putut, citind comunicatul, sa nu ma gandesc la faptul ca decizia s-a luat in deplin acord cu Casa Regala si sa imi amintesc trecutul impresionant al acestei Catedrale, in care arde zi si noapte o lumanare, pe locul in care a fost asasinat Thomas Beket.

Comentariile sunt închise.