Sorin Grindeanu a ratat șansa de a deveni erou

Oamenii politici mari simt momentele importante, momentele de cumpănă care le pot defini cariera politică. Pe lângă un asemnea moment a trecut domnul Sorin Grindeanu, premierul României, în seara trecută. Astăzi putea să fie un erou. A ales să fie doar sluga unui infractor condamnat penal.

Oare cum ar fi arătat România în această dimineață dacă îń seara trecută domnul Sorin Grindeanu ar fi făcut o declarație de genul următor:

Sunt prim ministrul României, sunt șeful executivului. Acest guvern îmi poartă numele, nume pe care nu-l pot mânji executând ordinele unor indivizi cu probleme penale. Memoria bunicului care a ales să nu facă compromisuri, care a avut principii și coloană vertebrală alegând închisoarea politică în locul colaborării cu comuniștii, nu-mi dă voie să semnez aceste ordonanțe de urgență care ar șterge cu buretele și firavele progrese pe care le-a făcut România în ultimul sfert de secol.

Vă mulțumesc și sper să ma sprijiniți. Avem mult de lucru.

Din păcate nu putem decât să ne închipuim cum ar fi fost. Pentru că domnul Grindeanu nu are principiile bunicului său condamnat politic, domnul Grindeanu nu are coloana vertebrală a bunicului condamnat politic, domnul Grindeanu a ales compromisurile.

Așa că va intra în istorie că umilul servitor al unui infractor condamnat penal. Care condamnat penal îl va arunca la gunoi ca pe o măsea stricată cu prima ocazie, mai ales că și-a atins scopul.

Păcat, domnule Grindeanu. Mare păcat.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost