Să nu-i ridicăm statuie lui Grindeanu

Scandalul artificial izbucnit în PSD a făcut ca unii să-i ridice statuie premierului Sorin Grindeanu și să spună că ar avea integritate și onoare. Chestiuni absolut exagerate și foarte departe de adevăr.

Probabil pentru că mulți sunt orbiți de caracterul și comportamentul cu accente dictatoriale al președintelui PSD, Liviu Dragnea.

Dacă Sorin Grindeanu ar fi avut integritate și onoare ar fi acționat și s-ar fi comportat în ianuarie așa cum se comportă acum și nu ar fi semnat celebra OUG 13, retrasă între timp. Dar nu doar asta. Sorin Grindeanu are o vechime de 21 de ani în PSD, adică începând din 1996, anul în care puterea în România era preluată de CDR și Emil Constantinescu. Câte speranțe aveau atunci cei din generația sa! Că speranțele s-au dovedit a fi deșarte e altceva. La PSD, pe vremea aia, tăiau și spânzurau Ion Iliescu, inculpat pentru crime împotriva umanității în cazul mineriadei din 13-15 iunie 1990, și Adrian Năstase, condamnat în 2012 la doi ani de pușcărie pentru corupție, un duo malefic pentru România.

Dar să nu mergem așa departe și să revenim la prezent. Sorin Grindeanu, premierul României, l-a numit în funcția de Secretar General al Guvernului pe fostul prim ministru de tristă amintire, Victor Viorel Ponta, plagiator notoriu și artizanul construirii Mega Moscheii din București, printre altele. Un alt lucru demn de remarcat este că în colțul lui Ponta se afla, până nu demult, Sebastian Ghiță, actualul fugar, acuzat în nici nu mai știu câte dosare de corupție și trafic de influență.

Cam acestea sunt taberele care se confruntă acum în PSD, nu e vorba de nici o reformă, ci de o reglare de conturi care a răbufnit la suprafață, de obicei toate lucrurile la care asistăm zilele acestea se desfășoară în culise.

Tragic este că nu avem opoziție. Intr-o țară cu o democrație sănătoasă, opoziția și-ar fi făcut simțită prezența. Nu e cazul la noi. Noi avem atât la putere cât și în opoziție același partid, PSD.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Să nu-i ridicăm statuie lui Grindeanu”

  1. Omul se vinde cui da mai mult.Ieri a fost marioneta unora, astazi este a altora si maine ,daca i-se taie sforile isi ia laptopul si o zbugheste la Copacabana.
    A fost la Paris si s-a foit pe scaun in fata prietenului de gasca al lui Macron o jumatate de ora, dupa care a semnat, probabil cu ochii inchisi, acordul cu OCDE si NEA.
    In ultimul raport OCDE referitor la fenomenul migratiei in Europa, se precizeaza faptul ca pentru tarile „de destinatie” migratia este profitabila, remediindu-se pe aceasta cale penuria de mana de lucru in sectoare specifice.http://www.oecd.org/fr/developpement/meilleure-coordination-internationale-pourrait-permettre-de-tirer-davantage-parti-des-migrations-au-niveau-mondial.htm
    Daca Grindeanu sau echipa cu care a mers la Paris citea textul acesta, avea ocazia sa protesteze impotriva afirmatiei exprese facuta public de Macron, potrivit careia printre primele masuri pe care le va lua odata inseuat la carma tarii, reducerea dreptului legal la munca pentru romani si polonezi de la 2 ani la 1 an, reprezinta o prioritate.
    Deci, francezii inteleg sa „profite” de valul migrator, defavorizand forta de munca reprezentata de romanii care oricum sunt prost platiti. Grindeanu trebuia sa stie ca regulile OCDE sunt aceleasi pentru toti membrii organizatiei si sa sanctioneze afirmatiile lui Macron.
    Cat despre NEA, nu m-am lamurit daca NEA are legatura cu AIEA (agentia internationaala pentru energie atomica) dirijata magistral, dupa cum istoria a dovedit-o, de japonezul Yukiya Amano.

  2. Sunt perfect de acord , cu cele prezentate , dar , pentru ca exista un DAR, acest om a incercat acum , pentru imaginea sa , interesul sau de grup sau personal sa ii darame pe acesti ” PAT si PATACHON ” ai politici romanesti , Dragnea si Tariceanu , care au la active mult mai mult rau decat toti ” Grindeanu si Ponta ” la un loc, este un gest disperat ca dupa 27 de ani , de asa zisa democratie , sa alegi raul mai mic. Analistul

  3. Insusi Presedintele Iohannis a fost pus la curent de Presedintele Macron cu decizia de a limita dreptul romananilor la munca in ” hexagon”.
    In conferinta de presa de astazi, Presedintele Frantei a precizat faptul ca a discutat cu toti omologii sai din Est despre noua linie politica pe care o va impune guvernul sau in materie de drept al muncii. Le Figaro a publicat textul integral al conferintei.
    Media din tara noastra continua sa isi informeze partial cititorii, adica sa ii dezinformeze.
    http://www.caleaeuropeana.ro/klaus-iohannis-si-emmanuel-macron-reuniune-bilaterala-la-prima-participare-a-noului-presedinte-francez-la-consiliul-european/.
    Dupa toate aparentele, Robert Lupitu a fost desemnat drept castigator al concursului „reporter si blogger al anului 2016” tocmai pentru abilitatea de a confectiona stiri irelevante, intr-o limba tapana, uscata, atinsa precoce de senilitate.
    Cand citesti astfel de „materiale” incepi sa duci dorul articolelor publicate de Radu Budeanu in „Lumea”.

Comentariile sunt închise.