Ultima victimă a corectitudinii politice în America: Un comentator sportiv pe nume Robert Lee

Charlottesville este localitatea devenită cunoscută în toată lumea după confruntarile violente între extrema stângă americană și extrema dreaptă americană. Dreapta americană a organizat un protest împotriva deciziei de îndepărtare a unei statui a generalului Robert Lee, comandantul armatei confederate din timpul războiul civil american.

Dar tot în Charlottesville se află și Universitatea din Virginia a cărei echipă de fotbal american participă în campionatul universitar care ia startul luna viitoare. Primul meci este programat pe teren propriu, în Charlottesville, la data de 2 septembrie împotriva echipei Universității William and Mary. Meciul va fi televizat de televiziunea de sport ESPN iar unul dintre comentatorii programați să comenteze meciul respectiv se numește Robert Lee, un american de origine asiatică.

Doar că cei de la ESPN au luat decizia de a-l înlocui pe respectivul comentator pentru că are același nume cu al fostului comandant al armatei confederate din timpul Războiului Civil American, generalul Robert Lee.

Rămâi mut când citești așa ceva, oare cât va mai dura până când vom avea liste cu nume puse la index? De exemplu, dacă numele tău de familie este Codreanu nu ai voie să-i dai fiului numele de Corneliu sau dacă te numești Moța nu-l poți numi Ion, dacă ești Marin ai interzis la Vasile ș.a.m.d.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Ultima victimă a corectitudinii politice în America: Un comentator sportiv pe nume Robert Lee”

Comentariile sunt închise.