245 miloane de creștini sînt persecutați azi în întreaga lume

Creștinismul este cea mai persecutată religie din lume, după cum constată un raport comandat de Ministerul de Externe britanic. În momentul acesta sunt persecutați nu mai puțin de 245 miloane de creștini în întreaga lume. O cifră cutremurătoare!

De altfel, un fapt cunoscut dar ignorat de presă, excesiv de corectă politic, grijulie până la fanatism față de agresiunea împotriva animalelor, dar impasibilă la genocidul împotriva creștinilor.

În Orientul Mijlociu și Africa de Nord asistăm la un adevărat masacru împotriva creștinilor care în multe cazuri ne amintește de primele secole. Populația creștină s-a redus sistematic, de la 20% la 4%, în ultimul secol. Dacă ne mai putem imagina, în ziua de astăzi sunt milioane de creștini lipsiți de drepturile elementare sau ajungând sclavi, ducând o viață plină de umilințe.

Cristianofobia se globalizează, iar, în funcție de sistemele politice și caracteristicile regionale, tactica se adaptează corespunzător.

În țările europene creștinii sunt luați în derâdere, iar drepturilor omului sunt instrumentate ideologic împotriva lor și a Bisericii. Toleranța este deschisă pentru orice fel de deviații, unele dintre ele încă prezente în manualele de psihiatrie, dar devine intolerantă față de orice amintire a lui Dumnezeu. Cenzura este prezentă pe rețelele de socializare, iar ”Corectitudinea Politică” ia locul biciuirilor publice în piețele arabe.

În prea pacifista India creștinismul este, de asemenea, cea mai prigonită religie. În anul 2018, sub presiunea extremiștilor hinduși, au fost închise nu mai puțin de 300 de biserici și agresiunile împotriva membrilor lor sunt la ordinea zilei. În China, majoritatea creștinilor se roagă în catacombe, iar crucile sunt dărâmate de pe biserici – care arată mai degrabă a cluburi de șah decât a spațiu închinat lui Dumnezeu, având un program limitat și aprobat de Partid.

Sub ochii noștri, Europa doarme și permite călcarea în picioare a valorilor creștine pe care s-a întemeiat. Inima noastră se împietrește, iar dacă astăzi suntem indiferenți față de sutele de milioane de creștini prigoniți și impasibili la atacurile împotriva Bisericii, vom dobândi în scurt timp rezistența unei trestii clătinate de vânt.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „245 miloane de creștini sînt persecutați azi în întreaga lume”

Comentariile sunt închise.