Votez. Votez PNR!

Mîine merg la vot. Pentru că partidelor din sistem le-ar conveni absenteismul. M-am lămurit că nu le pasă de „votul” nostru de blam, de lipsa noastră scîrbită de la urne. Partidele acestea (de la PSD, UNPR, PC şi UDMR – arcul guvernamental – pînă la PDL, PMP şi FC, aşa-zisa opoziţie) vor să voteze numai militanţii lor, ca să-şi poată asigura victoria sau un loc în faţă mai lesne.
Merg la vot şi pentru că un parlamentar UE are de două ori mai multă putere decît un membru al Parlamentului naţional, pentru că 70% dintre legile aplicabile în România sînt hotărîte în Parlamentul European. Între aceste legi sînt foarte multe cele care ne afecteză nu doar viaţa de azi, ci stabilesc cum şi în ce scop vor fi educaţi şi vor fi obligaţi să trăiască ai noştri copii, nepoţi şi strănepoţi.
Merg la vot şi pentru că am cu cine vota: Partidul Noua Republică. M-a convins organizaţia, care în ultimul an a avut poziţii coerente şi consecvente pro-familie şi pro-stat suveran – două teme de o importanţă covîrşitoare, care depind în cea mai mare masură de Bruxelles.
Merg să votez Noua Republică pentru că acesta face parte din Alianţa Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni – un grup de partide eurorealiste, ori, dacă vreţi, eurocritice, grup care are şanse bune de a deveni mai puternic în PE după aceste alegeri şi astfel să dea un plus de putere şi partidelor care îl compun. Asta înseamnă că Noua Republică va avea aliaţi în PE pentru apărarea familiei tradiţionale (nota bene: din Alianţă face parte şi Partidul Lege şi Justiţie din Polonia) şi pentru păstrarea suveranităţii naţionale a României, în dauna unui proiect catastrofal cum este cel al Statelor Unite ale Europei (susţinut de toate celelalte partide româneşti, cu excepţia, alături de PNR, a PNŢCD – membru, totuşi, în Partidul Popular European, promotor şi el al ideii).
Merg la vot şi pentru că m-au convins candidaţii Noua Republică: Mihail Neamţu, George Mioc, Corneliu Berari, Andrei Rosetti, Ştefan Bârgăoanu, Augustin Ofiţeru, Bianca Ficuţ, Adela Mîrza… Oameni care cred în Dumnezeu, în români şi în România. Oameni care au cariere frumoase. Oameni care se bat pentru ideile lor. Oameni cărora le pasă de România, speră pentru ea şi construiesc în ţara asta. Oameni care n-au mai făcut politică pînă acum, iar pentru crezul lor îşi cheltuie banii proprii, energia şi talentul, şi îşi ruinează sănătatea, relaţiile personale şi un viitor călduţ, căci conformist. Oameni care îmi inspiră încredere, chiar dacă n-am avut prilejul să-i cunosc pe toţi faţă către faţă.
Le dau votul meu cu dragoste, credinţă şi nădejde. Dacă nu vor reuşi, sau mă voi fi înşelat în privinţa lor, voi avea oricum conştiinţa curată. Dumnezeu să-i ajute să izbîndească în această primă confruntare electorală şi să-şi ţină cuvîntul odată ce vor fi aleşi!
Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost