Alexandru Florian nu este român?

Din nou am avut ocazia să ne delectăm cu elucubrațiile tovarășului comisar Alexandru Florian, de data aceasta la emisiunea „Secvențial” de la Antena 3.

Dintre toate cele debitate de directorul Institutului „Elie Wiesel” cel mai mult îmi place următoarea declarație a sa:

„Aţi spus că nu v-aţi propus să rezolvaţi şi crimele regimului comunist. De ce? Trăiţi în România, sunteţi cetăţean român, institutul e plătit din banii Guvernului. Nu înţelegeţi suferinţa prin care a trecut poporul român, la fel ca şi cel evreu. Nu reacţionaţi la ce s-a întâmplat cu poporul român, deşi trăiţi în România” a spus Lucia Hossu Longin, realizator „Memorialul Durerii”.

Eu nu sunt conaţional cu dumneavoastră, reprezint o instituţie publică şi sunt cetăţean al României. Despre etnia mea nimeni nu poate şti, atât timp cât nu mă exprim public. Această lege nu a fost făcută de Institutul Elie Wisel” a răspuns Alexandru Florian.

Să apelăm la DEX și să vedem ce înseamna cuvîntul „conațional”:

CONAȚIONÁL, -Ă, conaționali, -e, adj., s. m. și f. (Persoană) care, în raport cu altă persoană, face parte din aceeași națiune. [Pr.: -ți-o-] – Co(n)1– + național. (DEX Online)

Știm că doamna Lucia Hossu Longin face parte din națiunea română, adică este româncă. Dacă tovarășul comisar Florian nu e conațional cu doamna Hossu Longin înseamnă că nu face parte din națiunea română, adică nu este român. Dacă nu este român atunci ce este tovarășul Florian? Tare aș fi curios să ne spună și nouă ca să nu zică mai apoi că-i punem noi cuvinte în gură.

Ce să mai zicem de declarația sa că „această lege nu a fost făcută de Institutul Elie Wiesel„?

Iată ce declară tovarășul Florian site-ului Știri pe Surse:

Reporter: – Care a fost rolul Institutului Ellie Wiesel în apariţia acestei legi?

Alexandru Florian: – Am oferit consultanţă. Nu am redactat noi, pentru că nu suntem jurişti.

În traducere: Juriștii sînt prea proști și nu se pricep la acest subiect, noi sîntem experți și le-am oferit consultanță. Deducere logică: Institutul Elie Wiesel este autorul moral al legii, parlamentarii care au votat și președintele care a semnat sînt doar păpușile controlate de ei.

Dar tovarășul comisar Florian are și dreptate, i-am da prea mult credit dacă am crede că el a făcut legea asta. Și el e o păpușă controlată de alții. Apropo, păpușarii din umbra tovarășului comisar ar trebui să-l cheme la ordin și să-l mai instruiască un pic, observăm că-l lasă nervii.

Ce să-i faci, minciuna are picioare scurte și, pe termen lung, n-are nici o șansă în fața adevărului.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


6 comentarii la „Alexandru Florian nu este român?”

  1. Pe mine, ceea ce ma revolta cel mai tare, e ca nimeni nu a semnalat, din cei care sunt in masura sa o faca, sofismul din spatele prevederilor legii „antilegionare”? Ce legatura are memoria unora ca Valeriu Gafencu sau Gh. Calciu, cu crimele unor legionari cu care nu au avut nimic in comun? De ce sa fie interzisa evocarea atata timp cat se face referire la calitatile lor morale, la suferintele si atitudinea lor din timpul inchisorii comuniste, si nu la vreo doctrina fascista sau xenofoba?

  2. Pe mine nu mă interesează ce zice unul sau altul. Mă interesează mai tare faptul că o majoritate nu este în stare să se apere, prin reprezentanții săi foarte bine plătiți, de agresiunile unor indivizi care se altfel își apără cu îndârjire ideile pline de ură. Faptul că nimeni nu are curaj să sancționeze derapajele e mult mai grav decât ce spune individul. El aplică asupra poporului român exact ce sancționează. Majoritatea ar trebui să ceară statut de minoritate și poate așa ne va apăra cineva.

  3. Să -l declarăm persona non grata poate asa aflam ce naționalitate este si să -i dăm un sut in cur să plece de tot!

Comentariile sunt închise.