Facultatea de Drept din București renunță la examenul de licență

Asociația Studenților în Drept, în calitatea sa de asociație reprezentativă a studenților Facultății de Drept din cadrul Universității din București, a adus câteva precizări referitoare la eliminarea lucrării de licență începând cu acest an. Din comunicatul Asociației am reținut câteva idei.

Decizia luată de Facultatea de Drept a Universității din București a fost asumată de întreaga comunitate academică (profesori, studenți și absolvenți). Studenții din cadrul ciclului licență au votat pentru eliminarea examenului.

Pe lângă lucrarea de licență, în acest moment eliminată, studenții susțin și un test grilă din cele patru materii fundamentale.

Deși mass-media formulează o opinie unidirecțională, eliminarea plagiatelor este de departe a fi argumentul principal, pentru motivele expuse anterior.

În realitate, se urmărește interesul studenților de a avea o pregătire mai atentă către examenul scris, pregătire ce folosește și pentru examenele de admitere în profesie.

Asociația nu consideră că eliminarea lucrării de licență va afecta calitatea actului educațional și a rezultatelor absolvenților Facultății de Drept a Universității din București. Absolvenții acestei facultăți sunt întotdeauna, numeric, cei mai mulți admiși în cadrul examenelor de admitere în profesii.

(sursa: asd-ub.ro)

 

Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost