Duminică, în București, va avea loc un marș de protest împotriva tehnologie 5G

Duminică, 20 Octombrie a.c., începând cu ora 16.30, în București, pe traseul Ministerul Comunicațiilor – Ministerul Justiției – Ministerul Sănătății – Guvern, se va desfășura un marș de protest sub imperativul:  „STOP 5G – Viața și proprietatea noastră sunt mai importante decât interesele voastre!”. Manifestația este organizată de Grupul STOP 5G și Asociația Pro Consumatori.

Protestatarii solicită guvernului să renunțe la proiectul de OUG pro-5G prin care se  urmărește amplasarea unui număr foarte mare de antene 5G pe blocurile de locuințe, în  locuri publice, în parcuri, pe terenuri agricole, în păduri, pe pajiști și în arii protejate, fără autorizație de construcție și fără acordul proprietarilor.

Organizatorii transmit că, până la această ora 75 de organizații și-au exprimat adeziunea și au semnat Memoriul Stop 5G adresat Ministerului Comunicațiilor și Guvernului.

Protestul de duminică are scopul de a obliga guvernul să renunțe la proiectul de Ordonanță de Urgență pentru simplificarea procedurii de autorizare a executării lucrărilor de construcții cu privire la infrastructura fizică necesară susținerii rețelelor de comunicații electronice, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

”Proiectul de OUG pro-5G încalcă în mod flagrant atât Legea fundamentală a țării – Constituția României, precum și legile subsecvente care reglementează în mod imperativ exercitarea dreptului de proprietate precum și alte drepturi cetățenești.

La Referendumul din luna mai 2019 marea majoritate a românilor care au participat la vot și-au exprimat voința în sensul că NU mai vor ca legile importante să fie modificate prin ordonanțe de urgență. Faptul că reprezentanții guvernului încearcă să modifice prin acest OUG pro-5G nu mai puțin de nouă legi, dintre care unele foarte importante, reprezintă o sfidare fără precedent și inadmisibilă a voinței suverane a poporului român.

Motivele pentru care protestăm sunt:
1) Proiectul de OUG pro-5G introduce forțat multiple proceduri ilicite pentru profitul corporațiilor, dar care sunt în detrimentul sănătății publice generale.
2) Se încalcă drepturile fundamentale ale cetățenilor, care sunt protejate de Constituție și prin Carta Internațională a Drepturilor Omului.
3) Se încalcă legislația în vigoare, precum și multiple tratate internaționale;
4) Radiațiile generate de tehnologia 5G au efecte nocive asupra sănătății oamenilor, florei și faunei.
5) Tehnologiile invazive 5G, atât de pe Pământ cât și din Spațiu, au impact negativ asupra echilibrului întregului ecosistem, prin radiațiile emise de rețelele de telecomunicații.
6) Nu este respectat Principiului Precauției stipulat de legislația internațională pentru orice produs destinat consumatorilor.

Mii de cetățeni români au protestat deja împotriva acestui abuz și au semnat petiții prin Apelul Internațional împotriva tehnologiilor 5G, în care se dovedește cu argumente științifice că această tehnologie este nocivă.

Principiul Precauției este o necesitate în cazul 5G, deoarece s-a dovedit prin mii de studii și prin numeroase cazuri de îmbolnăvire apărute, că tehnologiile 5G afectează grav sănătatea.

Nocivitatea este cauzată în principal de poluarea generată prin câmpul electromagnetic emis de aceste tehnologii 5G, de densitatea sporită a echipamentelor radiative și de spectrul mărit de frecvențe cu care operează aceste
dispozitive.

7) Graba forțată și nejustificată cu care guvernele și corporațiile urmăresc implementarea tehnologiilor 5G, fără a prioritiza siguranța populației și a mediului, nu reprezintă o dezvoltare tehnologică sustenabilă, ci o crimă împotriva umanității și a mediului înconjurător.
8) Este sfidată voința suverană a poporului român” – scrie în anunțul manifestației, semnat de Grupul STOP 5G.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost