A.U.R. a deschis ieri șapte filiale în Italia

Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) s-a lansat duminică și în Italia, țara care găzduiește cea mai mare comunitate de români din diaspora, inclusiv din Republica Moldova. În cadrul evenimentului care a avut loc la Roma au fost anunțate filiale înființate în Reggio Emilia Romagna, Lazio, Lombardia, Marche, Piemont, Sicilia și Toscana. Filiale A.U.R. urmează să fie constituite și în celelalte 13 regiuni ale Italiei.

Ne propunem să schimbăm  politica pentru generațiile viitoare, ca acestea să nu fie nevoite să coboare în politică, ci să urce, pentru că politica trebuie să țină de mărinimie. Avem o țară de crescut, de reîntregit, de dezvoltat în așa fel încât să fim toți mândri de ea”, a declarat Victoria Grosu-Vremeș, coordonator A.U.R. Italia, originară din Lozova.

Cei care ne-au condus în ultimii 30 de ani ne-au alungat peste granițe. Când am plecat din România, ne-am gândit să atingem un obiectiv material și să ne întoarcem în țara noastră. Din păcate, sistemul corupt din România ne îndepărtează de obiectivul nostru de a ne întoarce acasă. Dar prin apariția A.U.R. nutrim speranța că avem de ce să revenim acasă: să facem din nou țara noastră mare. Acum, AURul se întoarce la Roma, iar noi trebuie să fim toți AUR pentru România!”, a menționat Nicolae Avramescu, membru A.U.R. Roma.

Ramona Lovin, stabilită de 16 ani în Italia, originară din Neamț și căsătorită cu un român basarabean a explicat ce a determinat-o să aleagă să facă parte din A.U.R. Italia: „Îmi leg speranțele de AUR pentru a-mi îndeplini un vis: acela de a vedea România Mare și pe românii de peste granițe din nou acasă. Noi suntem în exil. De 16 ani, de când sunt plecată, îmi doresc să mă pot întoarce acasă. Aici simt că mă sting zi de zi, de povara exiluluiAcasă, în țară, suntem conduși de niște mediocri, șantajabili, coruptibili sau corupți, coordonați de păpușari care ne propun iluzii, nu alternative. Nu ne alegem noi conducătorii, păpușarii ne impun să alegem între oameni slabi și foarte slabi. Noi avem nevoie de alternativă. Eu am găsit-o: este Alianța pentru Unirea Românilor”.

Venit de la Rimini, Vasile Buciuta i-a îndemnat pe românii din Italia să revină în România și să candideze în alegerile locale și parlamentare din partea A.U.R.: „Noi suntem pregătiți, avem meserii, suntem buni în toate domeniile, cum suntem în IT, dar politica noastră din România ne-a alungat pe toți. Partidul A.U.R. ne oferă șansa să ne întoarcem în România. Noi, care suntem în afară, noi, cei numiți ”diasporenii” avem capacități, deci, să ne întoarcem și să facem ceva în România: să candidăm ca primari, consilieri, deputați sau senatori”.

Alianța pentru Unirea Românilor este despre dreptate. Asta vrem, vrem să facem dreptate pentru neamul nostru românesc, răspândit în cele patru zări ale lumii. A.U.R. Italia trebuie să conteze, să fie atentă la politica din România, din Republica Moldova și Italia. Nu cred că în Italia există un partid care urmărește interesele poporului român. Ne trebuie o forță care să lupte pentru interesele națiunii române care locuiește în Italia. Prin A.U.R. Italia punem încă o cărămidă la partidul diasporei, care să reprezinte milioanele de vorbitori de română aflați în exil. Să ne organizăm în toate cele 20 de regiuni ale Italiei și să candidăm la alegerile locale din această țară, unde trebuie să fim reprezentați”, a îndemnat George Simion, copreședinte al Alianței pentru Unirea Românilor.

Din punct de vedere statutar, A.U.R. este primul partid care oferă funcții cu drepturi depline la nivelul conducerii centrale filialelor din diaspora. Pe parcursul ultimei luni au fost lansate filialele din Marea Britanie, Spania și Italia. Germania, Elveția și Franța sunt statele următoare în care vor fi constituite filiale ale Alianței.

Sursa: InfoPrut


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „A.U.R. a deschis ieri șapte filiale în Italia”

Comentariile sunt închise.