Gripa chinezească se dovedește a fi o farsă imensă perpetuată de mass-media

Analizele care se vor face după trecerea pandemiei de gripă chinezească vor arată clar că acest virus nu se poate compara cu Ciuma Neagră, ci va fi probabil comparabil cu un sezon mai grav de gripă obișnuită, cum a fost, de exemplu, cel din 2017-2018, când în SUA au pierit aproximativ 80.000 de oameni.

Să ne amintim că, în urmă cu doar câteva săptămâni, autoritățile au prezis 1,7 milioane de americani morți, apoi au revenit cu alte estimări mai rezonabile, adică între 100.000 și 240.000 de morți. Cel mai recent model prezice în jur de 70.000 de decese, până la finalul lunii august, în America.

Până acum au fost răpuși de gripa chinezească în jur de 61.000 de americani, e o tragedie dar nu de proporțiile prezise.

Iată și câteva fapte:

Rata mortalității

Un studiu recent de la Universitatea Stanford a estimat că rata mortalității cauzate de virus este probabil de 0,1% până la 0,2%, după ce au studiat prezența anticorpilor în rândul populației. În același timp, OMS (Organizația Mondială a Sănătății) estimase că rata mortalității este de 20 până la 30 de ori mai mare și a solicitat politici de izolare. Pe care din cele două versiuni credeți că se concentrează media?

În New York City, epicentrul american al pandemiei, rata mortalității persoanelor între 18 și 45 de ani este de 0,01% sau 10 la 100.000 din populație. În același timp, persoanele în vârstă de peste 75 de ani o rată a mortalității de 80 de ori. Pentru copiii sub 18 ani, rata decesului este zero la 100.000.

Sănătatea și vârsta

Mai mult de jumătate din decesele COVID-19 în Europa s-au produs în casele de îngrijire de lungă durată a bătrânilor sau în centrele de îngrijire medicală. Cel puțin o cincime din decesele înregistrate în SUA au avut loc în centre similare.

Potrivit unui studiu recent, aproape toți pacienții internați pentru coronavirus în New York sufereau și de alte boli.

Conform Fox News, dintre cei 5.700 de pacienți internați în spitalele Northwell, 94% aveau cel puțin o altă boală în afară de gripa chinezească. Studiul a constatat că 42% dintre pacienți erau supraponderali și 53% aveau hipertensiune arterială, iar ceilalți sufereau de o varietate de alte afecțiuni.

Răspândirea virusului

Milioane de americani au fost deja infectați cu acest virus – chiar dacă mass-media americană continuă să raporteze numărul raportat de Johns Hopkins, care spune că 1.091.000 de americani au contractat virusul până acum.

În același timp, un studiu privind anticorpii a fost realizat săptămâna trecută în New York și a constatat că 21,2% (adică aproximativ 1 din 5) dintre rezidenți au fost deja infectați cu coronavirus. Există 8,5 milioane de locuitori în New York, deci asta ar însemna că 1,8 milioane dintre ei au avut deja virusul.

În momentul studiului, în oraș se înregistrau 16.249 de decese atribuite gripei chinezești, ceea ce înseamnă că rata mortalității în oraș era în acel moment de 0,89% – mult mai mică decât raportările din presa americană.

Un studiu similar cu anticorpi, făcut săptămâna trecută din Los Angeles, a constatat că 442.000 de rezidenți din regiunea Los Angeles ar fi fost deja infectați cu coronavirus la începutul lunii aprilie, un număr mult mai mare decât cele 8.000 de cazuri confirmate oficial la acea vreme. Studiul respectiv arată că rata mortalității cauzată de virus ar fi în jur de 0,18%, de asemenea mult mai mică decât cea oficial raportată.

În Marea Britanie situația este similară. Conform Daily Mail,  rata mortalității este de 70 de ori mai mică decât cea raportată oficial. Același lucru este valabil și în Finlanda, unde rata mortalității este de 0.19%, conform unui studiu privind prezența anticorpilor în organismul cetățenilor din Helsinki.

Un alt studiu, realizat de dr. Justin Silverman, estimează că între 8 martie și 28 martie au existat 8,7 milioane de infecții cu coronavirus în SUA și ca, după 17 aprilie, în jur de 10% dintre americani au fost infectați – ceea ce reprezintă aproximativ 33 de milioane de americani.

Cu toate acestea, mass media au alarmat populația încă din prima zi în legatură cu pericolul prezentat de acest virus, până în momentul în care s-a ajuns la închiderea voluntară a întregii economii – o greșeală care va reverbera probabil pentru un deceniu sau mai mult.

Chiar dacă statele din SUA încep să se redeschidă pe baza datelor, care arată o rată de fatalitate mult mai mică decât cea raportată oficial și o răspândire mult mai largă a virusului – mass media continuă în aceeași notă alarmistă și panicardă.

Joseph Curl

Sursa: The Washington Times


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost