A.U.R. NU ESTE UN OM, CI O EXPRESIE POLITICĂ A POPORULUI ROMÂN

Observ tot mai des, cel puțin în spațiul virtual, referirea la Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) ca la ”partidul lui George Simion”. Diverși comentatori îi cer lui George să se poziționeze, pe un subiect sau pe altul, în numele A.U.R., chiar dacă partidul dă comunicate pe acele subiecte. Unii critică A.U.R. prin prisma ”păcatelor” pe care i le caută lui George, ca pe petele din soare. Alții reduc, în orice discuție, A.U.R. la George.
Probabil că pentru toți aceștia singurul vizibil dintre membrii conducerii A.U.R. este George, pentru că el este într-adevăr cel mai prezent și cel mai influent dintre noi în mediul online, iar pentru ei realitatea se reduce la cea virtuală.
Această abordare nu este însă nici conformă cu realitatea, nici onestă față de A.U.R., nici măgulitoare pentru ceilalți fondatori și ostenitori ai aceste mișcări politice.
Problema nu este cu cei străini de proiectul politic, care pot acționa așa din ignoranță sau din interese impure, ci cu membrii și simpatizanții A.U.R. care au aceeași abordare și care nu realizează capcana.
Dacă un partid înseamnă un om, acea formațiune va dispărea odată cu eventuala cădere, retragere sau dispariție a acelei persoane. Cred că nimeni dintre cei implicați în proiectul A.U.R. nu-și dorește ca acesta să fie unul cu un asemenea viciu de construcție.
Pe de altă parte, A.U.R. chiar este o alianță de curente din societatea civilă și de personalități ale lumii românești. Curente și personalități care nu pot fi ignorate. În A.U.R. nu viețuiește doar magma unei platforme unioniste – al cărei lider s-a afirmat George Simion -, ci și un curent de gîndire conservator (noțiune care, atenție, depășește naționalismul), reprezentat de mai multe persoane care au participat la alcătuirea A.U.R. încă de la început sau care s-au adăugat pe parcurs și care s-au afirmat în ultimele două decenii ca apărătoare și promotoare ale valorilor conservatoare în societatea civilă (Familie, Națiune, Credință și Libertate).
De aceea, A.U.R. este condus de o președinție formată din trei persoane, nu de către un singur lider. Din această președinție facem parte, alături de George, Sorin Lavric (scriitor și filosof cunoscut și respectat, profesor universitar), în calitate de președinte al Senatului, și cu mine, în calitate de co-președinte.
De asemenea, A.U.R. funcționează sub girul unui Senat, care are în componență zece nume de rezonanță pentru românitate, așa cum nu mai are nici un alt partid. Nu e păcat să le trecem sub tăcere, cînd am putea să ne mîndrim cu ele? Vă reamintesc aceste nume: Magda Ursache, scriitoare, Ion Papuc, scriitor și filosof, Horia Paștină, pictor și profesor universitar, Costion Nicolescu, etnolog, doctor în Teologie și publicist prolific, Adrian Dinu Rachieru, doctor în Sociologie și profesor universitar, Nicolae Colțoiu, medic, unul dintre liderii mișcării pro-life din România, Gellu Dorian, poet, romancier și creator și conducător de reviste literare, Dan Stanca, scriitor mult premiat și vechi journalist de dreapta, Mihail Șleahtițchi, psiholog, profesor universitar, fost deputat și fost ministru al Educatiei in R. Moldova.
În ultimele luni s-au adăugat A.U.R. și alte nume bune ale mișcării civice conservatoare din România: George Alexander, profesor, publicist și activist neobosit pentru drepturile familiei, Andrei Dîrlău, lingvist, traducător din șase limbi și doctor în Teologie, pictorul iconar Ioan Popa, Bogdan Stanciu – liderul Pro-Vita București… Vor veni și alții în curînd.
Așadar, A.U.R. nu este un fan club sau ”jucăria” cuiva. A.U.R. este un partid serios, solid, care nu stă într-o persoană sau alta, care are o pleiadă de personalități, o ”trupă” tînără, dinamică și extrem de harnică, o doctrină clară, de dreapta, conservatoare, cu valori asumate explicit; care are un program politic pe cît de ambițios, pe atît de fezabil, făcut public încă de la lansarea sa; un partid cu sute de organizații locale și mii de membri, cu filiale strașnice în toate statele europene în care se află români plecați în exil economic, cu un sprijin puternic în Basarabia, cu o comunnicare politică echilibrată, coerentă și axată pe interesul național.
A.U.R. a inițiat două sisteme unice în spectrul politic de la noi: unul de școlarizare politică permanentă a membrilor (Academia Politică ”Gabriel Constantinescu”) și unul de selecție a candidaților pentru funcțiile și demnitățile publice (Comisia Națională de Selecție).
A.U.R. a făcut cîteva demonstrații de forță care au entuziasmat electoralul – și e de ajuns să ne referim la mitingurile de protest contra tăierii ilegale de păduri de anul acesta, de la Sebeș și Rădăuți.
Una peste alta, A.U.R. nu e un partid făcut doar pe hîrtie, cum sînt atît de multe; nu este lipsit de orientare social-politică și repere moral-spirituale; nu este un partid de lider, ci are o puternică și unită echipă de conducere; nu e expresia voinței unui singur om, ci este expresia politică a unui întreg popor, care îl așteaptă de 30 de ani.
A.U.R. nu este George Simion, așa cum nu este doar Claudiu Târziu sau Sorin Lavric, ori un alt om din conducerea partidului. A.U.R. este și George Simion, și Claudiu Târziu, și Sorin Lavric, și toți ceilalți. A.U.R. sîntem noi toți cei care l-am fondat, cei care au intrat pe parcurs, cei care îl simpatizează și îl sprijină și cei care vor intra în rîndurile lui la momentul cînd vor simți că adevărul și dreptatea nu mai pot umbla cu capul spart în România. Iar acest partid nu are un singur chip, ci va semăna cu toate chipurile care îl compun.
A.U.R. este pentru românii de pretudineni și pentru România!
Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „A.U.R. NU ESTE UN OM, CI O EXPRESIE POLITICĂ A POPORULUI ROMÂN”

  1. Acest partid este singura alternativă cu valori creștine naționale românești autentice în care ne putem pune nădejdea, cu ajutorul Lui Dumnezeu

Comentariile sunt închise.