Creștini, votați, nu boicotați!

În ultimii ani, noi, creștinii din România, am fost loviți în mod concertat și concentrat. Umiliți, înjurați, marginalizați, am suportat inclusiv o înfrîngere simbolică în octombrie 2018, atunci cînd Referendumul pentru Familie, pe care l-am susținut, a fost boicotat de toate partidele parlamentare și de către acea parte a societății civile care este anti-creștină.
Referendumul a fost invalidat, pentru că mulți dintre creștini au fost manipulați de propaganda anticreștină, înfricoșați și derutați. Și-atunci, adversarii lui Hristos și-au spus că Biserica nu mai este atît de puternică. Prin urmare, au continuat să o lovească mai mult, tot mai obraznici și mai agresivi.

În acest an, sub pretextul pandemiei, ne-a fost interzisă sărbătorirea Paștelui, ne-au fost interzise pelerinajele (las că o seamă de creștini curajoși au rupt barierele polițienești) și, fără îndoială, ni se va interzice sărbătorirea Nașterii Domnului.

Pe acest fond, în Biserica noastră s-a format un curent de boicotare a votului pentru alegerile parlamentare din 6 Decembrie a.c. Dar, fraților, atît așteaptă dușmanii Bisericii! Exact asta vor, să stăm deoparte, să ne enclavizeze, să ne împingă tot mai mult spre margine, spre claustrare, spre inacțiune. Pe urmă le va fi ușor să ne impună orice legi anticreștine, pentru că nu va fi nimeni să li se opună în Parlament. De asemenea, sub noianul de lovituri, va pieri și orice speranță că, prin proteste de stradă sau alte metode, vom reuși să mai oprim din răul care va veni peste noi.

Avem o șansă mare acum de a trimite cîteva zeci de creștini asumați în Parlament, care să înceapă construirea unei rezistențe creștine la cel mai înalt nivel politic. Această șansă se numește AUR – Alianța pentru Unirea Românilor, partidul care este cotat cu un procentaj peste pragul electoral.

Avem dovada că se poate să schimbăm lucrurile chiar și în al doisprezecelea ceas, căci în țări vecine conservatorii au ajuns mai întîi în Parlament, apoi la guvernare, iar astăzi acele state își apără valorile creștine cu mare succes.

De aceea, indiferent de argumentele pe care le veți auzi pentru a nu merge la vot, gîndiți-vă că un astfel de gest va duce la ratarea acestei șanse și că nu știm dacă vom mai avea vreuna curînd.

AUR poate și trebuie să intre în Parlament. Nu pentru sine, ci pentru noi toți, creștinii din România. Votați AUR!

Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost