România recrutează mii de muncitori asiatici, în cea mai neagră perioadă pentru piața forței de muncă. Guvernul Cîțu a stabilit un contingent de 25.000 de lucrători străini, pentru 2021

Autorităţile din Bangladesh au anunţat că Singapore şi România vor să recruteze 12.000 de muncitori din Bangladesh, informează agenţia de presă United News of Bangladesh (UNB).

Potrivit sursei citate, ministrul de Externe, A.K. Abdul Momen, a informat că Singapore va recruta 10.000 de muncitori din Bangladesh, iar România, 2.000 de muncitori.

Recrutarea muncitorilor străini vine într-un moment foarte dificil pentru piața muncii din România. Potrivit datelor transmise de Ministerul Muncii pentru Digi24, doi din zece români au fost trimiși în șomaj tehnic în ultimul an, în contextul pandemiei.

Mai mult, data de 31 august 2020 poate fi considerată cea mai neagră zi de pe piața muncii, atunci când aproape 120.000 de romani au rămas fără un loc de muncă.

Reamintim că la sfârșitul anului trecut, Guvernul  a stabilit, prin HG  1.133/30.12.2020, că pentru anul 2021 se stabilește un contingent de 25.000 de lucrători străini nou-admiși pe piața forței de muncă din România.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


4 comentarii la „România recrutează mii de muncitori asiatici, în cea mai neagră perioadă pentru piața forței de muncă. Guvernul Cîțu a stabilit un contingent de 25.000 de lucrători străini, pentru 2021”

  1. Evident, doar românii s-au ”haladit” și vor salarii ”europene”. Asiaticii nu fac nazuri. Muncesc și pe bani puțini.

Comentariile sunt închise.