Avocatul Poporului, către premierul Cîțu: Niciuna dintre cele 20 de hotărâri adoptate în acest an de Comitetul Național pentru Situații de Urgență NU A FOST publicată în Monitorul Oficial. De ce?

Avocatul Poporului îi solicită premierului Florin Cîțu să explice de ce hotărârile adoptate de la începutul acestui an până în prezent, având ca obiect fie starea de alertă, fie măsurile luate pe durata acesteia, nu au fost publicate în Monitorul Oficial.

Potrivit unei adrese postate pe site-ul oficial al instituției Avocatul Poporului, deși conform legii publicarea în Monitorul Oficial a actelor normative este obligatorie, niciuna dintre cele 20 de hotărâri adoptate în acest an de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) nu a fost publicată în Monitorul Oficial.

Mai mult, se precizează în document, anumite hotărâri nu au fost postate nici măcar pe site-urile oficiale, precum gov.ro sau știrioficiale.ro

„Deși conform legii publicarea în Monitorul Oficial a actelor normative este obligatorie, am constatat că hotărârile adoptate de la începutul acestui an până în prezent, având ca obiect fie starea de alertă, fie măsurile luate pe durata acesteia, nu au respectat regimul publicității actului normativ.

Având în vedere că publicarea în Monitorul Oficial este o condiţie de intrare în vigoare a unui act normativ şi că prin această operaţiune se asigură accesul publicului la conţinutul acestuia, vă rugăm să ne comunicaţi motivele de fapt şi de drept pentru care, pe de o parte, hotărârile adoptate de acets organism de la începutul anului 2021 şi până în prezent nu au respectat condiţia publicării în Monitorul Oficial şi pe de altă parte anumite hotărâri adoptate tot în acest an de către CNSU (nr. 12/2021, nr. 13/2021 şi nr. 14/2021) nu au fost publicate nici pe site-urile gov.ro şi stirioficiale.ro”, se menționează în adresa transmisă premierului Cîțu de Avocatul Poporului, Renate Weber.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


6 comentarii la „Avocatul Poporului, către premierul Cîțu: Niciuna dintre cele 20 de hotărâri adoptate în acest an de Comitetul Național pentru Situații de Urgență NU A FOST publicată în Monitorul Oficial. De ce?”

  1. „Monstruoasă coaliție”… 😄 bună asta! Se vede că ne învârtim într-un cerc…

  2. Odată ce au ajuns la conducerea Țării dumnealor cred că li se cuvine totul… Numai e cazul de legi sau hotărâre cind fac ce ii taie capul… ☹️☹️

  3. Aș face apel la toți oamenii care își iubesc țară,familia și credința eșiți în stradă intrați în biserici fără frică rugațivă că numai Dumnezeu și credința ne luminează mintea, și sufletul Dumnezeu ne-a creat și dacă avem credință EL nu ne va lăsa! TREZIȚI-VĂ PÎNĂ NU E PREA TÂRZIU! Nu le faceți jocurile că nu le pasă de viața noastră Dumnezeu e Doctorul fără de arginți la el e vindecarea suntem copiii LUI nu ce ne impun ei. Aveți credință ținețil pe Dumnezeu aproape că EL e CLEA ȘI ADEVĂRUL!🙏🙏🙏

Comentariile sunt închise.