Bărbatul în vârsta de 47 de ani din Târgu-Jiu, mort a doua zi după ce s-a vaccinat, ar fi fost imunizat cu ser AstraZeneca din lotul AVZB2856, retras din Italia (surse)

Bărbatul in vârsta de 47 de ani din Targu-Jiu, mort a doua zi după ce s-a vaccinat, fusese imunizat cu ser AstraZeneca din lotul AVZB2856, cel retras din Italia, potrivit unor surse Antena 3.

Bărbatul s-a dus la muncă imediat după imunizare, însă, la doar câteva minute după ce a ajuns, i s-a făcut rău.

Colegii au chemat imediat ambulanța, medicii l-au resuscitat câteva zeci de minute, până ce bărbatul și-a revenit. L-au dus totuși la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean pentru investigații. Acolo însă, după aproximativ 12 ore, pacientul a făcut un alt infarct, care i-a fost fatal, informează Antena3.

Reamintim că 9 țări au suspendat vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, din cauza unor grave efecte secundare.

Deși, inițial, coordonatorul Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a declarat că acest lot nu a ajuns și în România, ulterior Comitetul a confirmat, joi seara, că a recepționat prima tranșă încă din 7 februarie.

„În ceea ce privește lotul ABV 2856 pentru care Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării cu vaccinul din lotul menționat, precizăm că România a recepționat prima tranșă de vaccin AZ de 81.600 doze în data de 07.02. ac. Începând cu data de 15.02 a.c., au fost utilizate 77.049 de doze, fiind distribuite în următoarele județe: Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vaslui. Celelalte 4.257 se regăsesc în Centrele de vaccinare din județele Bacău, Bihor, Botoșani, Dolj, Gorj, Iași, Neamț, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui și 60 de doze la Centrul Regional de Depozitare Craiova”, a informat, joi seara, CNCAV, prin intermediul unui comunicat de presă.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost