Jurnalistul Marius Tucă, despre protestele de duminică: Mii de oameni au demonstrat împotriva rectricțiilor impuse de regimul Iohannis. Un moment istoric, având în vedere bătaia de joc nesfârșită la care am fost supuși de la începutul pandemiei până astăzi

Protestele de duminică, când mii de români au ieșit să demonstreze împotriva rectricțiilor impuse de regimul Iohannis, reprezintă un moment istoric, a scris, pe Facebook, jurnalistul Marius Tucă.

„Moment istoric în România. În noaptea de 28 spre 29 martie, și nu în orice noapte, în noaptea de duminică, timpul nu a mai avut răbdare și miile de oameni au ieșit să demonstreze împotriva rectricțiilor impuse de regimul Iohannis. Un moment istoric având în vedere bătaia de joc nesfârșită la care a fost supusă populația de la începutul pandemiei până astăzi.

Ultimele luni de când s-a instalat Guvernul Cîțu au fost cele care au umplut paharul: restricții peste restricții, măsuri luate de la cel mai înalt nivel după ureche, folosirea amenzilor și a poliției cu un dispreț de care România nu a avut niciodată parte, cu o guvernare de o aroganță nesfârșită, România părea să fie scufundată în carantină, izolare și întuneric.

Ultimele zile de când nefericiții Vlad Voiculescu, Florin Cîțu, Bode și Arafat au anunțat noile restricții au transformat România în stat polițienesc: peste tot polițiști, jandarmi trimiși să controleze, să amendeze, să aresteze, să închidă. Ultimele zile în care girofarurile aprinse învârtindu-se te agresau la fiecare colț de stradă, în toată această atmosferă a unui stat polițienesc mai lipsea ca regimul Iohannis să scoată tancurile în stradă.

Gata, ajunge: mămăliga stă să explodeze când nimeni nu se mai aștepta la asta, în miezul unei nopți de duminică, în noaptea de 28 spre 29 martie anul de grație, de pandemie 2021”, a scris, pe Facebook, jurnalistul Marius Tucă.

Reamintim că mii de români au ieșit în stradă, duminică, protestând față de noile restricții impuse de autorități. Proteste au avut loc la Brăila, Arad, Constanța, Timișoara, Galați, București. De luni, AUR se alătură protestelor, începând cu ora 17, în fața prefecturilor, după acum a anunțat co-președintele AUR, George Simion.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost