Reforma politică a Educației. Ministrul Sorin Cîmpeanu anunță că toate posturile de director de școală vor fi scoase la concurs

Toate posturile de directori din școli vor fi scoase la concurs, cel mai probabil înainte de vacanța de vară, a anunțat, joi, la EuropaFM, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației spune că este nevoie de o evaluare a cadrelor didactice.

„Trebuie să ai conduceri în școli selectate pe criterii relevante și obiective. Pentru asta trebuie să ai organizate concursuri pentru directorii de școli. Este un element esențial, dacă vrei să faci evaluare. Pentru că, în orice sistem, directorul unei școli va fi implicat în evaluarea cadrelor didactice pe criterii de performanță, legate de criteriile de performanță ale elevilor”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, „e chiar mai important să ai conduceri bune în școli decât să ai conduceri bune în inspectorate”.

„Obiectivul este înainte de vacanța de vară. În cel mai rău caz, aceste concursuri ar trebui să se organizeze în luna octombrie a acestui an”, a precizat ministrul Cîmpeanu.

Pe de altă parte, ministrul Educației a mai spus că va lua în calcul și titularizarea pe o perioadă determinată a cadrelor didactice.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Reforma politică a Educației. Ministrul Sorin Cîmpeanu anunță că toate posturile de director de școală vor fi scoase la concurs”

Comentariile sunt închise.