Senatorul Claudiu Târziu: Cimitirul ostașilor români de la Țiganca preînchipuie geografia României Reîntregite de ieri și de mâine. Recuperarea Basarabiei înstrăinate, un imperativ istoric

Aflat în vizită oficială în Repulica Moldova, senatorul Claudiu Târziu a vizitat, vineri, Mănăstirea Eroilor de la Țiganca, șantierul Catedralei de la Cania dedicată eroilor români căzuți în 1941, precum și Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Comrat.

Cimitirul ostașilor români de la Țiganca este un loc sfânt. El preînchipuie geografia României Reîntregite de ieri și de mâine, a subliniat, într-o postare pe Facebook, senatorul Claudiu Târziu, co-președintele AUR.

„În această dimineață, în a doua zi a vizitei mele în Republica Moldova, am vizitat Cimitirul de onoare și am adus un omagiu militarilor români de la Mănăstirea Eroilor de la Țiganca, raionul Cantemir.

Peste 10 mii de eroi născuți în toate colțurile țării au căzut vitejește la Țiganca, unindu-se pentru totdeauna cu pămîntul sfînt al Basarabiei.

Acest cimitir de onoare preînchipuie geografia României Reîntregite de ieri și de mîine.  Eroii noștri de la Țiganca au căzut pentru reîntregirea, libertatea și demnitatea poporului român. Recuperarea Basarabiei întrăinate a fost și rămîne un imperativ istoric.

Salut inițiativa inspirată a Mitropoliei Basarabiei de a înființa în acest loc Mănăstirea Eroilor Români, într-un gest firesc de asumare a istoriei naționale și de cinstire a sacrificiului ostașilor noștri.

Am susținut și vom susține în continuare proiectul de interes național privind construcția acestei sfinte mănăstiri. Facem apel către toată suflarea românească din țară și din diaspora să sprijine această lucrare binecuvîntată”, a scris, pe Facebook, senatorul Claudiu Târziu.

Potrivit acestuia, următorul popas de vineri a fost pe șantierul Catedralei de la Cania dedicată eroilor români căzuți în 1941 la Iepureni și Cania, singura biserică-mausoleu din cuprinsul Patriarhiei Române. Aici, senatorul Claudiu Târziu a fost întâmpinat de părintele paroh Vasile Burduja, protopop de Cantemir și Tigheci.

Sursa foto: Claudiu Târziu/ Facebook

Nu în ultimul rând, Claudiu Târziu a vizitat  Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” cu predarea în limba română

„În programul de astăzi a fost și vizita la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Comrat, singura instituție de învățămînt din municipiu cu predarea în limba română. Aici am purtat discuții cu doamna director Svetlana Stoinov, dar și cu doamna lector universitar doctor Carmen Dimitriu, de la Lectoratul de limba română din cadrul Universității de Stat din Comrat, reprezentant al Institutului Limbii Române București”, a anunțat senatorul Claudiu Târziu.

Sursa foto: Claudiu Târziu/ Facebook

Reamintim că senatorul AUR Claudiu Târziu a început, joi, o vizită oficială în Republica Moldova, în dublă calitate de senator și de președinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senat.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Senatorul Claudiu Târziu: Cimitirul ostașilor români de la Țiganca preînchipuie geografia României Reîntregite de ieri și de mâine. Recuperarea Basarabiei înstrăinate, un imperativ istoric”

Comentariile sunt închise.