Senatorul Sorin Lavric (AUR), despre demiterea fostului deținut politic, Octav Bjoza: Ușurința cu care Florin Cîțu răspunde la sugestii cu tentă ideologică dovedește cîtă autonomie de gîndire are

Senatorul AUR, Sorin Lavric, a criticat în termeni duri decizia premierului Florin Cîțu de demitere a fostului deținut politic Octav Bjoza din funcția de subsecretar de stat al Secretariatului de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist.

Redăm intergral reacția senatorului AUR, Sorin Lavric:

„Represaliile pe care masoreții marxiști le exercită asupra foștilor deținuți politici a căpătat un accent draconic: Octav Bjoza, subsecretar de stat pentru problemele luptătorilor anticomuniști, a fost demis de premierul Florin Cîțu.

Specialist în Finanțe, Florin Cîțu nu are nici în clin nici în mînecă cu tema luptătorilor anticomuniști, de care nu mă îndoiesc că îl leagă o mare indiferență. Asta înseamnă că un sfetnic bine intenționat i-a șoptit că Octav Bjoza, un caracter căruia nu-i poți pune căluș în gură, a devenit indezirabil.

Mai ales de cînd a declarat că fiii foștilor ilegaliști îi persecută pe fiii foștilor deținuți politici. Cu precădere alogeni, urmașii bolșevicilor plătesc polițe răzbunătoare la a treia generație.

Mai pe românește spus, în războiul dintre Octav Bjoza, de o parte, și Alexandru Florian și Silviu Vexler, de cealaltă parte, primul a pierdut o funcție în aparatul de stat. Dar nu și-a pierdut prestigiul și nici președenția AFDPR.

Ușurința cu care Florin Cîțu răspunde la sugestii cu tentă ideologică dovedește cîtă autonomie de gîndire are. Prin gestul premierului, PNL își arată potrivnicia vădită față de memoria deținuților politici. Nu te-ai fi așteptat de la un partid care se declara fățiș de orientare anticomunistă.

Abia în asemenea împrejurări îți dai seama cît de importantă e libertatea de expresie a parlamentarului. Voi fi mereu alături de Octav Bjoza și de Asociația pe care o conduce. Iar supraveghetorilor ideologici li se va întoarce rolul de autori morali în decizia pe care finanțistul Cîțu a luat-o în cazul unei figuri atît de impresionante cum este Octav Bjoza”.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost