DSVSA: Este interzisă vânzarea cărnii de la mieii sacrificați la stână sau în gospodărie

Crescătorii de animale nu au voie să comercializeze carnea de la mieii sacrificați la stână sau în gospodărie, a informat DSVSA Bacău, potrivit Agrointel.

Astfel, mieii sacrificați în gospodărie sunt doar pentru consum propriu în familie.

„Sacrificarea mieilor și consumul cărnii de miel în gospodăria/curtea cetățeanului nu intră sub incidența legislației comunitare. În schimb, este interzisă comercializarea cărnii de miel pentru consum public, direct din gospodăria proprie”, au transmis reprezentanții DSVSA Bacău, potrivit sursei citate.

Crescătorii de animale care vor să vândă miei pentru masa de Paști sunt obligați să-i sacrifice un abator autorizat în acest sens. Astfel, oierii nu mai pot să vândă mieii în viu și tăiați direct de la stână, așa cum au primit derogare anul trecut în perioada Sărbătorilor Pascale.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „DSVSA: Este interzisă vânzarea cărnii de la mieii sacrificați la stână sau în gospodărie”

  1. Mieii vor trebui sacrificați la abatoare autorizate, iar pentru mieii ”bio” la abatoare special autorizate. Pentru mieii sintetici (din plastic), se poate și la abatoare mai puțin autorizate.

Comentariile sunt închise.