Senatorul Claudiu Târziu (AUR): Ne dorim să apărăm libertatea cu orice preț. A trăi în lanț nu este o viață

Măsurile sanitare impuse în contextul pandemiei ne-au restrâns anumite drepturi și libertăți, ne-au afectat viața de familie, precum și viața religioasă, fiind puși în imposibilitate de a ne urma drumul de dezvoltare ca națiune, a explicat co-președintele AUR, Claudiu Târziu, într-un interviu de colecție acordat pentru România Liberă.

Toate motoarele economiei au fost oprite, școlile au funcționat intermitent, când în sistem online, care este foarte puțin acoperitor pentru nevoile de educație ale tinerei generații, când în sistem la clasă, cu număr redus de elevi, în condiții neprielnice educative, a subliniat senatorul Claudiu Târziu.

Totodată, potrivit liderului AUR, au fost afectate toate celelalte acțiuni culturale, educative, identitare, tot ceea ce alcătuiește o viață sănătoasă națională care duce la dezvoltarea unei națiuni, la afirmarea ei pe plan international, la promovarea anumitor valori ale ei.

Isteria asta, pe vremea când izbucnise SIDA în lume, în anii 80, ar fi închis tot

„În mod evident evident un virus a cărui mortalitate este sub 1% nu poate fi o amenințare atât de gravă la adresa omenirii cum au lăsat să creadă autoritățile medicale, începând cu OMS și cu alte instituții care trebuiau să vegheze la sănătatea publică internațională.
Aceste organizații au exagerat primele, au băgat panica, multe guverne neavând experți au luat de bune respectivele recomandări sau semnale de alarmă și le-au transpus aici în măsuri draconice.

Nu este posibil ca șeful comitetului de luptă împotriva pandemiei, în România, să fie un medic de urgențe, de fapt e specialist în anestezie, doctorul Arafat. Lângă el cine au fost principalii lui sfătuitori de la bun început? Actuali mari lideri PSD, doctorul Cercel și cu doctorul Rafila. Ei aveau în spate un bagaj consistent de declarații iresponsabile și bineînțeles că niciodată certificate de realitate. Ne aducem aminte cum spunea dr. Cercel că vor muri 5 milioane de români de pe urma gripei aviare.

Cu asemenea specimene normal că nu s-au luat măsurile cele mai bune. Alte țări au mizat pe imunizarea de turmă, dar și pe capacitatea de rezistență la un virus care este mai rău ca unul gripal obișnuit, dar tot unul gripal este, nu este SIDA.

Chiar făcea cineva o observație: dacă ar fi fost isteria asta pe vremea când izbucnise SIDA în lume, în anii 80, păi se închidea tot, noua normalitate era de mult instalată la noi pentru că a fost la un moment o izbucnire, nu e epidemie, dar a fost un număr de îmbolnăviri cu virusul HIV în lume, în anii 80. Nu s-a pus problema așa să se închidă granițele, să se închidă restaurantele, cafenelele, orice sală de spectacole, să nu mai mergem la muncă, la școală, să ne schimbăm cu totul viața.

De ce atâta teamă? De ce această spaimă care a blocat o lume întreagă? De ce au fost puse atâtea economii pe butuci? Pentru ce? Care este frica? Că până la urmă rata de vindecare este de peste 90%. Evident că este o exagerare care la început a fost motivată de neștiință, de ignoranță, dar care ulterior a fost folosită în scopuri politice”, a explicat co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Întrebat despre soluțiile AUR pentru o viață cât mai aproape de normalitate în contextul pandemiei, liderul AUR a răspuns:

„Ne dorim să apărăm libertatea cu orice preț. A trăi în lanț nu este o viață. Noi am venit cu o inițiativă legislativă prin care să eliminăm obligativitatea purtării măștilor în aer liber, la un moment dat se făcea și sport cu măștile pe față, ceva incredibil. A doua inițiativă legislativă se referă la limitarea posibilității guvernului de a hotărî starea de alertă pe mai mult de 90 de zile. După 90 de zile trebuie o hotărâre în parlament”.

Unirea cu Basarabia ar trebui să fie un obiectiv național 

„De vreo două luni fac vizite în comunitățile românilor de lângă România. Ei sunt supuși unui proces de asimilare galopant și forțat. Nu li se respectă drepturile și libertățile, nu li se acordă nici un fel de sprijin pentru a-și păstra identitatea, li se taie orice sprijin, dar deranjant nu este că atât statele gazdă operează în felul acesta, cunoaștem nationalismul sârb și ucrainean, cât nepăsarea, și uneori acțiunea potrivnică a autorităților de la București care ar trebui să îi apere și să le reprezinte interesele.
În Serbia am vrut să mă întâlnesc cu niște prefecți, mi-a blocat accesul MAE român. Întors la București constat că președintele Senatului, Anca Dragu, îl primește în vizită de prezentare pe noul ambasador al Serbiei în România căruia îi promite că va susține necondiționat aderarea Serbiei la UE și nu-i pomenește nimic despre faptul că românii din Timoc au anumite probleme care trebuie rezolvate de statul sârb, absolut nimic. M-a revoltat la culme acest lucru și am ieșit public și am spus.
În Ucraina românii de acolo sunt într-o stare de dezamăgire totală. Nu mai au putere sufletească să reziste la ofensiva asimilaționistă și distrugătoare a autorităților ucrainene și în condițiile astea statul român taie bursele elevilor români care învață în limba româna. Le taie. Fac scandal la MAE, fac protest, fac informare, nimic.

Programul de reunificare cu Basarabia nu este apanajul unui partid politic, ar trebui să fie un obiectiv național pe care să-l susțină toate partidele și slujit de la toate nivelurile de decizie politică pentru că el implică atât un efort national de sprijinire a Basarabiei care este un stat asistat de România. Fără noi falimentează mâine, capotează. E nevoie să convingem atât UE, cât și Federația Rusă de necesitatea, de dreptatea istorică care s-ar face prin stingerea consecințelor pactului Ribbentrop-Molotov. Suntem singurii care tragem aceste consecințe până azi. Toți ceilalți au refăcut statele. Noi am rămas în două state distincte, plus o bucată care este la un al treilea stat. Am face o reparație istorică. Este și o necesitate obiectivă. Basarabia nu rezistă economic, politic de una singură. Plus că frații noștri ar scăpa de umilința prin care trec pentru obținerea cetățeniei. Când li s-a luat nu au fost întrebați, iar acum trebuie să facă un efort să o recupereze. Așa ar avea acces la alte facilități pentru că suntem în UE, iar această cetățenie s-ar da cu reunificarea.

Și ar fi bine și pentru Rusia pentru că ar stinge acel conflict, până la urmă trebuie negociat: este Transnistria o problemă rezolvabilă și cum o rezolvăm pentru că și acest lucru împiedică unirea”, a spus senatorul Claudiu Târziu.

Președintele e ales de popor, dar nu e pus acolo de Dumnezeu, e îngăduit pentru păcatele noastre

Întrebat dacă AUR va susține reforma constituțională care să include și dezbaterea asupra formei de guvernământ, liderul AUR a răspuns:

„În mod natural, trebuia revenit la sistemul monarhic pentru că republica a fost adusă de tancurile sovietice, a fost ilegitimă de la bun început. Era și purtătoarea unor amintiri a terorii. Noi nu avem multe lucruri cu care să ne mândrim din timpul republicii comuniste, nici realizările pe tărâm economic, industrial cu care unii nostalgici se mai mângăie.Tot poporul român a lucrat pentru ele și dacă ar fi fost într-un sistem de libertate cu siguranța am fi făcut mai mult decât atunci.

Eu personal sunt monarhist pentru că sunt conservator, iar tradiția noastră este monarhică și pentru legătura spirituală pe care un monarh o are cu poporul pentru că el este uns al lui Dumnezeu. E singura formă de guvernământ care ne leagă cu divinitatea. Președintele e ales de popor, dar nu e pus acolo de Dumnezeu, sigur e îngăduit cu voia Lui, pentru păcatele noastre, că fără El nu s-ar întâmpla”.

Întreg interviul este disponibil aici:

 

 

 

 

 

 

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Senatorul Claudiu Târziu (AUR): Ne dorim să apărăm libertatea cu orice preț. A trăi în lanț nu este o viață”

Comentariile sunt închise.