UE negociază cu BioNTech/Pfizer o comandă de 1,8 miliarde de vaccinuri, de livrat până în 2023. Ținta, vaccinarea în masă a copiilor și adaptarea la viitoarele variante rezistente ale virusului

Uniunea Europeană (UE ) negociază cu BioNTech/Pfizer pentru o comandă de 1,8 miliarde de doze de vaccinuri, a anunțat, miercuri, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite AFP, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, aceste vaccinuri, a căror livrare va avea loc în 2022 şi 2023, se vor adăuga celor 2,6 miliarde de doze deja comandate de UE şi care trebuie recepţionate în anul curent şi cel următor.

Obiectivul este vaccinarea în masă a copiilor şi adolescenţilor, precum și anticiparea apariţiei unor tulpini împotriva cărora vaccinurile administrate în prezent s-ar putea dovedi ineficiente, ceea ce ar necesita formule modificate în consecinţă, scrie sursa citată.

Statele membre au primit până acum circa 126 milioane de doze de vaccinuri în total, dintre care au fost administrate 100 milioane, a mai precizat Ursula von der Leyen. La nivelul Uniunii, peste 27 milioane de persoane au primit câte două doze de vaccin.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost