Amenzi de până la 100.000 de lei pentru discriminarea în funcție de vaccinare. Ce prevede proiectul de lege depus de AUR

Discriminarea unei persoane sau a unor categorii de persoane în funcție de vaccinare se sancționează cu amendă de la 3.000 de lei la 100.000 de lei, potrivit unui proiect de lege împotriva discriminării privind vaccinarea, depus de partidul AUR.

Anunțul a fost făcut, marți, pe Facebook, de co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

„Astăzi a fost depusă la Biroul Permanent al Senatului legea împotriva discriminării privind vaccinarea. Unul dintre articolele acesteia are în vedere următoarele:

`Este interzisă orice formă de manifestare sau măsură de excludere, segregare, restricție, limitare, deosebire, preferință sau tratament diferențiat, exercitate asupra unei persoane sau a unor categorii de persoane, avînd drept condiție de bază administrarea sau nu a oricărui vaccin, care, în condițiile prezentei legi, reprezintă discriminare pe motiv de vaccinare.`

`Se sancționează cu amendă de la 3000 lei la 30.000 lei, dacă discriminarea vizează o persoană, respectiv cu amendă de la 5000 lei la 100.000 lei, dacă discriminarea vizează o categorie sau un grup de persoane, dacă fapta respectivă nu constituie infracțiune.`

`Emiterea unui act cu caracter normativ care încalcă prevederile articolului 2 este infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă`.

Egalitate de șanse!”, a anunțat liderul AUR, senatorul Claudiu Târziu.

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Amenzi de până la 100.000 de lei pentru discriminarea în funcție de vaccinare. Ce prevede proiectul de lege depus de AUR”

  1. O să aibă grijă cei MAJORITARI să facă în așa fel încât să facă din vaccinarea obligatorie LEGE.

Comentariile sunt închise.