Noțiunea de „mamă”, contestată în Senatul României

Noțiunea de „mamă” este contestată chiar în plenul Senatului, așa cum s-a întâmplat, miercuri, în timpul unei dezbateri privind aprobarea unui proiect de lege referitor la creșterea copilului.

„În lege nu este trecut nici măcar o dată cuvântul „mamă” , este trecut cuvântul „părinte”, în ideea în care, în secolul 21, rolurile bărbatului și femeii sunt egale în creșterea copilului”, a precizat senatorul USR-PLUS, Ștefan Pălărie, ca reacție la intervenția senatorului Claudiu Târziu în legătură cu acest proiect legislativ.

Contextul a fost o lege de aprobare a unei OUG prin care părintele – în cvasi-totalitatea cazurilor, fiind vorba de mamă – care se întoarce la serviciu pînă la împlinirea vîrstei de 6 luni/12 luni (în cazul copilului de handicap) a copilului va primi un stimulent de inserţie majorat, după cum a scris, pe Facebook, senatorul Claudiu Târziu.

„Aşa cum am spus şi de la tribună, acest act normativ are un pronunţat caracter ideologic, de factură progresistă, avînd drept beneficiar exclusiv bugetul de stat și, eventual, angajatorii. Totodată, este contrar INTERESULUI SUPERIOR AL COPILULUI, respectiv INTERESULUI FAMILIEI ca unitate socială, prin slăbirea legăturii naturale dintre generaţii”, a spus, în plen, senatorul AUR, Claudiu Târziu.

În replică, senatorul USR-PLUS, Ștefan Pălărie, a subliniat că în lege nici măcar nu există noțiunea de „mamă”.

„Expunerea mea a primit o replică furibună din partea aripii progresiste a Senatului – USR-iştii – care au exemplificat în stilul caracteristic al stîngii radicale contemporane: „în secolul al XXI-lea, rolurile bărbatului şi al femeii sunt identice (sic!) în creşterea copilului”, iar conceptul de „mamă” este desuet, legea făcînd trimitere nici mai mult, nici mai puţin, decît la termenul de „părinte”.

USR-iştii şi-au dat, încă o dată, arama progresistă pe faţă. Ei luptă din răsputeri împotriva familiei naturale, unica familie adevărată, şi împotriva interesului superior al copilului. Dar noi nu îi vom lăsa!”, a precizat, pe Facebook, senatorul Claudiu Târziu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


4 comentarii la „Noțiunea de „mamă”, contestată în Senatul României”

  1. Cred ca ar trebui renuntat la asocierea calificativului „progresist” cu acest partid! Unii oameni pot fi indusi in eroare si chiar nu suna bine! Eu i-as numi retrograzi, analfabeti existentiali etc.

Comentariile sunt închise.