UPDATE. Curtea Constituțională a decis că Legea 55/2020 privind instituirea stării de alertă este constituţională (surse)

ACTUALIZARE ora 16:00

Curtea Constituţională a României a decis marţi că Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, prin care a fost instituită în anul 2020 starea de alertă, este constituţională, au declarat surse din CCR pentru Agerpres.

Judecătorii constituţionali au luat în discuţie cinci sesizări referitoare la acest act normativ.

Potrivit surselor, CCR a decis că legea atacată este constituţională, cu excepţia articolul 72 din Legea 55/2020, care a fost declarat neconstituţional. Acest articol nu are însă impact asupra actului normativ.

Știrea inițială

Zeci de oameni s-au strâns, marți dimineață, în fața Curții Constituționale, care ar putea să anunțe decizia în legătură cu Legea 55/2020, prin care s-a instaurat starea de alertă și s-au impus restricțiile în România.

Oamenii s-au stâns în fața Academiei Române, vis-a-vis de sediul CCR.

Sursa foto: RostOnline

 

La sfârșitul lunii mai, CCR a amânat luarea unei decizii privind Legea 55/2020, după cum a relatat RostOnline la momentul respectiv.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „UPDATE. Curtea Constituțională a decis că Legea 55/2020 privind instituirea stării de alertă este constituţională (surse)”

Comentariile sunt închise.