România, prima țară din UE care a început vaccinarea copiilor. Dr. Valeriu Gheorghiță: Autorizarea vaccinului Pfizer pentru categoria de vârstă 6 luni-11 ani, la sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor

România a început, miercuri, 2 iunie, vaccinarea copiilor, urmând ca în perioada următoare să lanseze o campanie de informare în școli, acolo unde se vor organiza și centre de vaccinare.

Vaccinarea copiilor a început într-un centru amenajat în Parcul Lumea Copiilor, din sectorul 4.

Întrebat fiind dacă România este prima țară din UE care a început vaccinarea copiilor, dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a confirmat această informație.

Totodată, Valeriu Gheorghiță a anunțat că în zilele următoare se va pune bazele unei campanii de informare în școli, unde- de altfel- se vor amenaja și centre de vaccinare.

Astfel de centre de vaccinare în școli au fost deja amenajate în județe precum Constanța sau Hunedoara, existând cereri și pentru București, după cum a precizat Valeriu Gheorghiță.

„Pe plan local, DSP-urile în colaborare cu Ministerul Educației au toată libertatea de a organiza puncte de vaccinare în unitățile de învățământ”, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

Acesta a precizat că a primit din partea Consiliului Național al Elevilor o evaluare privind intenția de vaccinare în rândul elevilor.

Astfel, dintr-un eșantion de 3.300 de copii, cu vârste între 13-19 ani, 25 % erau deja vaccinați, 37% dintre cei nevaccinați doresc să se vaccineze în perioada imediat următoare și aproximativ 28% încă se gândesc dacă vor face acest lucru, susține Valeriu Gheorghiță.

Nu în ultimul rând, medicul Valeriu Gheorghiță a anunțat că Pfizer are în vedere studii pentru categoria de vârstă 6 luni- 11 ani, care vor fi finalizate cel mai probabil spre sfârșitul anului. Autorizarea vaccinului Pfizer pentru categoria de vârstă 6 luni-11 ani, la sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor, a spus Valeriu Gheorghiță.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „România, prima țară din UE care a început vaccinarea copiilor. Dr. Valeriu Gheorghiță: Autorizarea vaccinului Pfizer pentru categoria de vârstă 6 luni-11 ani, la sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor”

  1. Studii pentru autorizarea vaccinului ??? Nu exista asa.ceva! populatia Romaniei pare o hoarda de cobai sau maimute care se grabesc sa se imunizeze !

Comentariile sunt închise.