FOTO. PS Macarie, Episcopul Europei de Nord, a donat Muzeului Satului casa străbunicilor săi

Muzeul Satului a deschis, vineri, spre vizitare casa din satul Spermezeu, județul Bistrița-Năsăud, donată de PS Macarie, Episcopul Europei de Nord.

„Bogăția unui muzeu stă în patrimoniul lui. Astăzi am deschis spre vizitare casa din satul Spermezeu, județul Bistrița-Năsăud. A fost un moment de mare bucurie pentru noi, cu atât mai mult cu cât la slujba de sfințire a fost prezent însuși donatorul casei, Preasfințitul Macarie Drăgoi, episcopul Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord. Pentru generozitatea de care a dat dovadă, Preasfinția Sa a primit titlul de Ambasador al Muzeului Satului.

„Casa Preotului”, așa cum va fi ea cunoscută în Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, este reprezentativă pentru arhitectura de la poalele Munților Țibleș, iar cei care ne vor trece pragul o pot vedea în Satul Nou, în partea sudică a muzeului, pentru a se bucura de frumusețea culturii populare.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru vremea frumoasă pe care ne-a dăruit-o în această zi și pentru toate binefacerile pe care le revarsă asupra culturii autentice românești”, a anunțat, pe Facebook, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

Sursa foto: Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „FOTO. PS Macarie, Episcopul Europei de Nord, a donat Muzeului Satului casa străbunicilor săi”

Comentariile sunt închise.