Cluj: Marș pro-familie și parada LGBT, în acest week-end. Sociolog: Cu ocazia acestor manifestări publice, comunitățile vor să-și afirme identitatea

Doar o săptămână a trecut de la parada LGBT organizată în București și de la marșul normalității, din 14 august, și deja sunt anunțate evenimente similare în Cluj, în acest week-end.

Sâmbătă, începând cu ora 13:00, în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca, este organizat Marșul pentru Familia Tradițională, anunță ServusCluj.ro.

„Considerăm că avem dreptul să ne creștem copiii într-un mediu sănătos din punct de vedere moral, nu dorim ca strada să devină un spațiu de propagandă neo-marxistă, dominată de evenimente obscene, anti-sociale și imorale. Condamnăm decizia Primăriei Municipiului Cluj-Napoca de a autoriza manifestațiile Cluj Pride. Cerem ca orice manifestare a sodomiților să fie interzisă în municipiul Cluj-Napoca pentru că reprezintă un atac la adresa bunelor moravuri, a familiei și a civilizației.

Manifestarea homosexuală Cluj Pride nu este nicio mândrie pentru orașul nostru, Cluj-Napoca este un oraș european și civilizat care are multe alte lucruri cu care ne putem mândri. Dimpotrivă, propagarea sodomiei în public, în fața copiilor, este cel mai rușinos lucru care poate să aibă loc în orașul nostru.

Așteptăm pe toți românii ce țin la familie, la valori și la ordinea naturală, în Piața Avram Iancu, sâmbătă, 21 August, la ora 13:00 să luptăm pentru familiile și drepturile noastre, să cerem revenirea la normalitate și să spunem clar că orașul nostru, Cluj-Napoca, nu-i Sodoma!”, au transmis organizatorii marșului, potrivit sursei citate.

Pe de altă parte, duminică, de la ora 12:00, este anunțat marșul LGBT.

„Cluj Pride celebrează diversitatea la nivel de comunitate, precum și la nivel individual. Suntem o comunitate frumoasă, eclectică și intersecțională, iar culorile noastre sunt menite să strălucească la soare, nu ascunse în dulap. Suntem mândri și suntem aici ca în anii trecuți, fericiți să ne revedem și să demonstrăm ce faină e diversitatea a la Cluj”, a declarat Andrada Popa, președintele Asociației PRIDE România.

Sociolog: Cu ocazia acestor manifestări publice, comunitățile vor să-și afirme identitatea și să și-o configureze

„În societatea românească aceste teme sunt încă într-o dezbatere și au susținători pro și contra. Unii spun că asta e politică europeană, alții spun că e vorba despre o manipulare. Discuții între tradițional vs modernitate. În momentul în care o minoritate își dorește să se manifeste, majoritatea va reacționa. Așa e în democrație”, a explicat sociologul Ioan Hosu, potrivit ServusCluj.ro.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Cluj: Marș pro-familie și parada LGBT, în acest week-end. Sociolog: Cu ocazia acestor manifestări publice, comunitățile vor să-și afirme identitatea”

  1. „În momentul în care o minoritate își dorește să se manifeste, majoritatea va reacționa. Așa e în democrație”, a explicat sociologul Ioan Hosu”… De vreme ce minoritatea LGBTQ nu oferă ceva la care majoritatea să reacționeze pozitiv… asta e!… Restul e tăcere…

Comentariile sunt închise.