Criza refugiaților afgani, o capcană cu efecte grave pe termen lung

Vă mai amintiți criza refugiaților sirieni din urmă cu șase ani? Emoțiile și reacțiile lumii erau la fel de puternice cum sunt în prezent față de situația din Afganistan. Și atunci, ca și acum, se făcea apel la primirea refugiaților de către țările europene.

Refugiații din urmă cu șase ani erau majoritatea bărbați tineri și singuri. Priviți imaginile de acum cu refugiații afgani și veți observa același lucru. Vasta majoritate sunt bărbați tineri și singuri, eu aș zice că raportul bărbați-femei e de 90% barbați și doar 10% femei și copii. Și se vorbește de milioane de refugiați musulmani care vor invada Europa, așa cum s-a mai întâmplat și în urmă cu șase ani.

Nu ar fi mai logic ca toți acești bărbați tineri, în puterea vârstei, să lupte pentru țara lor decât să dea bir cu fugiții? Pentru că odată ajunși în Europa majoritatea nu se vor integra, dimpotrivă, vor încerca schimbarea Europei după modelul țării lor de baștină. Oare chiar așa de lipsiți de viziune sunt liderii europeni încât să nu realizeze acest lucru?


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Criza refugiaților afgani, o capcană cu efecte grave pe termen lung”

  1. GENIAL! Esti tare!
    Scurt si la subiect !
    Sau, cum ar zice Caragiale : REZON, Domnule!
    Marian Costache
    Montréal, Canada

  2. Draga Dragos Doran ,iti citesc articolele si imi plac.
    Doresc sa iti furnizez informatii pertinente despre experienta mea cu acesti „emigranti” .
    Locuiesc de 23 de ani in Nordul Italiei ( 10 ani la Venezia si 13 in TRIESTE). Cetatenii occidentali traiesc realitatea invaziei musulmane de circa 15 ani si doar 2-3% dintre ei inteleg ce se intampla,incercand sa protesteze . De la inceput trebuie sa stii o realitate : cei care sosesc aici sunt cingalezi din Bangladesh si indienii musulmani ,adica pakistanezii.Nu exista sirieni si nici afgani.
    Am reusit sa intru in dialog ,folosind limba engleza,cu un tanar pakistanez de 25 de ani ,pe care l-am vazut ceva mai rasarit decat restul turmei .Am aflat urmatoarele lucruri ,destul de grave :
    1/ in localitatile din Pakistan ( -6-a putere de rachete atomice planetara) se invart tot felul de indivizi care ademenesc cu promisiuni de imbogatire rapida ;
    2/ fiecare individ trebuie sa pregateasca circa 6 mii de € si sa fie dispus sa infrunte o calatorie de 2 luni ;
    3/ odata ajunsi la granita cu Turcia ,trebuie s a scoata din buzunar 800 € de persoana pentru granicerii turci,altfel nu pot trece ,riscand sa fie batuti pana la moarte cu patul armei de catre soldatii turci ,faimosi prin cruzimea lor;
    4/ ajunsi pe malul Mediterranei , trebuie sa traverseze marea spre granita cu Grecia ,noaptea ,cu o barca de cauciuc prevazuta cu un mic motor. Musulmanii nu stiu sa inoate si au teama de caini ,caci nu au voie sa aiba animale donestice in casa ( religia musulmana este in sine o dictatura). Pentru traversarea nocturna este nevoie de o mie de € de persoana , barca neputand transporta mai mult de 6 persoane; in momentul in care se pune piciorul pe continentul european ,pasaportul Pakistan sau Bangladesh este aruncat in apa marii ;
    5/din marturisirile pakistanezului am inteles ca singurele populatii care s-au purtat intr-un mod omenos cu ei au fost grecii si sarbii ,care i-au pus la munca campului in schimbul unor banuti.Stiau deja ca ungurii si croatii au ridicat ziduri electrice ,iar fortarea granitelor in Ungaria si Croatia duce la inchisoare si expulzare ,precedate de bataie crunte;
    6/ traversarea din Slovenia in Italia este o joaca ,prin munti .Aici ,pe granita cu fosta Yugoslavie ,se gaseste splendidul oras TRIESTE,devenit poarta de intrarea a acestor hominizi asiatici in Europa. Inainte de intrarea in Trieste isi schimba hainele murdare ,abandonandu-le in muntii si dealurile care inconjoara orasul ,zone care sunt recunoscute ca incontaminate si rezerve naturale. Aici se termina rolul ghizilor care conduc aceste brancuri de salbatici si care primesc 2 mii € de la fiecare „emigrant” in parte.
    Odata ajunsi in oras sunt preluati de niste ONG-uri necunoscute noua sì li se ofera : cazare gratuita in hoteluri sau apartamente ,trei mese gratuite zilnic in baza religiei -ei refuza categoric sa consume mancare europeana .De asemenea primesc un card cu 900 € / luna ( salariul de baza in Italia,pt care o femeie de servici transpira o luna intreaga ) .Orice vizita medicala specialistica ,in valoare de 50€ este COMPLET gratuita pentru ei ,in timp ce populatia italiana plateste taxele sanitare de doua ori (aici va pot detalia inca o pagina , deoarece lucrez in domeniul sanitar).
    Dupa o luna de zile ,complet deceptionati de tara unde nu curge lapte si miere ,incearca sa ajunga in Germania ,deoarece stiu ca avantajele sociale sunt duble.
    L-am intrebat pe acest tanar de ce nu alege sa ramana intr-o tara ca Romania ,de exemplu .Raspunsul a venit imediat : nu ni se ofera nimic ,nici un ajutor.Sunt extrem de bine informati despre potentialitatile fiecarei tari europene in parte.
    Sunt bine informati despre noutatile legislative europene ,noutatile din cotidianele locale.
    Un aspect important : ei invata sa scrie si sa citeasca folosind Coranul ,iar in Bangladesh cine a reusit sa termine 10 cose este ales sef de trib ,la fel si in Afghanistan.
    L-am intrebat pe tanar de ce nu se duce sa solicite un loc de munca ,mai ales ca santierul naval din Monfalcone are nevoie .Alt raspuns sosit la fel de prompt : nu am venit sa imi rup spinarea aici ,o munca de birou unde pot numara bani este pe placul meu .Imi aduc perfect de bine aminte raspunsurile sale.
    Acest tanar pakistan dorea sa stranga o mare suma de bani pentru a demonstra unchiului sau ( viitorul socru) ce grozav este el atunci cand o va cere de nevasta pe verisoara de gradul 1 .L-am avertizat ca in Europa sunt interzise de lege aceste practici,dar a inceput sa rida.
    Statul italian se ingrijeste si de sanatatea sexuala a acestor indivizi ,furnizand prostituate gratuite .
    Intre pranz si cina ,domnii refugiati din tari unde nu exista razboaie isi fac plimbarea pe malul marii ,niciodata singuri ,in grupuri de 2-3 ,bine imbracati ,cu telefoane de ultima generatie ,casti in urechi ascultand urletele mujahedinului ,incaltaminte sportiva de la 200 € .
    Am vazut ultima oara Atena in 2017,efectiv invadata ,toti catarati pe monumentele din centru ,in salvari si acea camasa lunga pana la genunchi.Am fost atentionata ca politia greaca este doar de décor ,total nepasatoare la orice problema .Am vazut Berlinul , CAPITALA unicului popor normal din Europa,ingropata in mizerie stradala , plin de gunoaie ,am respirat aer de promiscuitate.
    As dori sa va furnizez o informatie importanta legata de aceasta emigratie ,dar am nevoie de un mail privat pentru a detalia totul, informatie importanta pentru AUR ,pt domnul Tarziu si domnul Simion( sunt deja membru) .
    Va multumesc .
    Violeta-Oana Ghemulet
    Trieste-Italia,23.08.2021

Comentariile sunt închise.