Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Luăm în considerare și modelul francez, în care DOAR ELEVII VACCINAȚI merg la școală, dacă apar infectări. Vineri, la Guvern, se discută toate ipotezele privind începerea anului şcolar

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, în cadrul unui briefing de presă, că vineri se vor discuta toate ipotezele privind începerea anului şcolar, în cadrul unei întâlniri convocată de premierul Cîțu la Palatul Victoria.

Potrivit Ministrului Educației, cu această ocazie, vor fi discutate măsurile care se vor regăsi în ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii privind începerea anului şcolar.

Întrebat fiind ce variante se aud în vedere pentru cazurile de infectări în școli, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a răspuns:

„Am idei, dar nu mă voi pronunța înainte să se pronunțe Ministerul Sănătății și INSP. Știm exemplul francez (…) Dacă se depășește un anumit prag de infectare, elevii cu vârstă mai mare de 12 ani merg în online, cu excepția celor vaccinați. Luăm în considerare și această variantă, dar nu există nicio decizie în acest moment”.

 

Reamintim că ministrul Educației a anunțat în urmă cu câteva zile că este luată în calcul varianta potrivit căreia doar elevii vaccinați să meargă fizic la școală, în cazul în care sunt confirmate cazuri de covid în clasă, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Luăm în considerare și modelul francez, în care DOAR ELEVII VACCINAȚI merg la școală, dacă apar infectări. Vineri, la Guvern, se discută toate ipotezele privind începerea anului şcolar”

Comentariile sunt închise.