Scoția: Copiii de peste patru ani, încurajați să-și aleagă singuri genul cu care se identifică, la școală

Copiii de peste patru ani nu vor mai avea nevoie de consimțământul părinților pentru a-și declara genul la scoală, în urma unei directive introduse în Scoţia, anunță Antena3.

Potrivit sursei citate, școlile din Scoția au primit un ghid, conținând un set de recomandări privind identitatea de gen a copiilor.

De exemplu, documentul de 70 de pagini le cere profesorilor „să nu pună întrebări dacă un copil cere să fie menționat cu pronume diferite de sexul lor biologic”.

De asemenea, se cere dezvoltare unor opțiuni uniforme „neutre de gen” și  includerea în lecții a unor personaje transgender și modele de rol.

Totodată, elevii transexuali trebuie să folosească orice toaletă sau vestiar ar alege, de fete sau de băieți, fără a li se atrage atenția asupra acestui aspect.

„Dezvăluirea inadvertentă ar putea provoca stres inutil tânărului sau ar putea să-i pună în pericol și să încalce cerințele legale. Prin urmare, este mai bine să nu împărtășiți informații părinților fără a lua în considerare și a respecta opiniile și drepturile tânărului”, se arată în documentul emis.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost