Justiția salvează două școli românești din Ucraina și anulează hotărârea privind închiderea lor

Două școli românești din Ucraina au fost salvate de la închidere, în urma unei decizii a Curții de contencios administrativ din Odesa, anunță BucPress.

Este vorba despre două școli românești din Manjiu și Furatu, pe care autoritățile din regiunea Odesa au încercat să le lichideze.

Școlile urmau să fie înglobate în cadrul unei școli din Faraonovca cu predarea în limba ucraineană, aflată la 20 de km distanță.

Potrivit sursei citate, părinții și unele cadre didactice susținuți de Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” și Asociația cadrelor Didactice de Etnie Română din regiunea Odesa, s-au adresat instanțelor judiciare, care după mai multe ședințe, au dat câștig de cauză părinților.

Astfel, Curtea de contencios administrativ din Odesa a admis cererea părinților și profesorilor din localitățile Manjiu și Furatu, de anulare a Hotărârii din 17.09.2020 a fostului Consiliu raional Sărata privind lichidarea celor două școli românești, respectiv înglobarea acestora în cadrul Școlii cu limba ucraineană de predare din Faraonovca.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Justiția salvează două școli românești din Ucraina și anulează hotărârea privind închiderea lor”

Comentariile sunt închise.