Fake news mare cât Catedrala! Recorder recunoaște că a publicat informații FALSE în „investigația” împotriva Bisericii Ortodoxe Române și își cere scuze

Site-ul Recorder revine asupra „investigației” împotriva Bisericii Ortodoxe Române și recunoaște „erori de documentare” în materialul despre construirea Catedralei Neamului, reacția survenind după ce firme care au lucrat la ridicarea Catedralei au comunicat public că informațiile din articolul Recorder sunt greșite.

Recent, Recorder a publicat o serie de de investigații având ca temă o mai veche pasiune obsesivă a site-ului, respectiv atacul împotriva Bisericii Ordodoxe Române.

Acum, Recorder revine și recunoaște că a publicat date eronate, asta după ce firme care au lucrat la contruirea Catedralei au ieșit public cu precizări că informațiile respective sunt false.

„După publicarea seriei de investigații despre felul în care Biserica cheltuie banii publici, au apărut în spațiul public mai multe reacții la adresa demersului nostru jurnalistic. Ne simțim obligați să venim cu câteva precizări importante, mai ales că, pe lângă atacurile care pot fi demontate cu ușurință, au existat și reacții care ne-au pus în fața unor greșeli de documentare în cazul materialului despre construirea Catedralei. Deontologia profesională ne obligă să le recunoaștem și să ne cerem scuze pentru ele”, precizează Recorder într-un nou articol publicat luni seară.

Cum nu dorim să facem publicitate acestei publicații, nu vor adăuga link către articol, dar- pentru cei interesați- precizăm că este disponibil pe site-ul Recorder.

Reamintim că Patriahia Română a transmis, prin intermediul Biroului de presă, un drept la replică la articolul Recorder, după cum a relatat atunci RostOnline.

Totodată, în urmă cu câteva zile, firme care lucrează la Catedrală au transmis informări publice prin care au contestat informațiile vehiculate de Recorder.

Comunicatele sunt disponibile aici și aici.

În loc de concluzie

Dincolo de intenția cu care au fost scrise, articolele Recorder au declanșat un val de solidaritate cu Biserica Ortodoxă Română și mulți români s-au simțit mai motivați ca oricând să doneze pentru ridicarea Catedralei Neamului.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Fake news mare cât Catedrala! Recorder recunoaște că a publicat informații FALSE în „investigația” împotriva Bisericii Ortodoxe Române și își cere scuze”

Comentariile sunt închise.