Mărturisitorul Marin Răducă, coleg de temniță cu Ioan Ianolide şi Valeriu Gafencu, a trecut la Domnul

Mărturisitorul Marin Răducă, coleg de temniță cu Ioan Ianolide şi Valeriu Gafencu, a trecut la Domnul, luni, 11 octombrie 2021, la o zi după aniversarea vârstei de 99 de ani, pe 10 octombrie.

Marin Răducă s-a născut la 10 octombrie 1922 și a pătimit 19 ani de închisoare în urma a două condamnări, notează Doxologia.ro.

Prima condamnare a primit-o la 20 de ani. Ajuns la Aiud, a făcut mai întâi trei ani de izolare completă. După eliberare, în 1954, s-a mutat în comuna Poienari din Prahova, la părinții săi, unde s-a căsătorit.

Pe când soția sa era însărcinată în luna a șasea, la trei ani după ieșirea din închisoare, a fost din nou arestat și a mai făcut aproape opt ani de temniță, până la decretul din 1964. Soția l-a așteaptat, deși i se trimisese geamantanul cu haine al soțului, pentru a-l crede mort. Când a ajuns acasă, Marin Răducă și-a văzut pentru prima oară fiica, la locul de joacă. Aceasta avea deja 7 ani.

Marin Răducă:

„Cine crede cu adevărat în Hristos, acela şi moare pentru Hristos şi atunci prin Hristos vine harul Duhului Sfânt şi te întăreşte.”


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Mărturisitorul Marin Răducă, coleg de temniță cu Ioan Ianolide şi Valeriu Gafencu, a trecut la Domnul”

Comentariile sunt închise.