Mărturisitorul Marin Răducă, coleg de temniță cu Ioan Ianolide şi Valeriu Gafencu, a trecut la Domnul

Mărturisitorul Marin Răducă, coleg de temniță cu Ioan Ianolide şi Valeriu Gafencu, a trecut la Domnul, luni, 11 octombrie 2021, la o zi după aniversarea vârstei de 99 de ani, pe 10 octombrie.

Marin Răducă s-a născut la 10 octombrie 1922 și a pătimit 19 ani de închisoare în urma a două condamnări, notează Doxologia.ro.

Prima condamnare a primit-o la 20 de ani. Ajuns la Aiud, a făcut mai întâi trei ani de izolare completă. După eliberare, în 1954, s-a mutat în comuna Poienari din Prahova, la părinții săi, unde s-a căsătorit.

Pe când soția sa era însărcinată în luna a șasea, la trei ani după ieșirea din închisoare, a fost din nou arestat și a mai făcut aproape opt ani de temniță, până la decretul din 1964. Soția l-a așteaptat, deși i se trimisese geamantanul cu haine al soțului, pentru a-l crede mort. Când a ajuns acasă, Marin Răducă și-a văzut pentru prima oară fiica, la locul de joacă. Aceasta avea deja 7 ani.

Marin Răducă:

„Cine crede cu adevărat în Hristos, acela şi moare pentru Hristos şi atunci prin Hristos vine harul Duhului Sfânt şi te întăreşte.”

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Mărturisitorul Marin Răducă, coleg de temniță cu Ioan Ianolide şi Valeriu Gafencu, a trecut la Domnul”

Comentariile sunt închise.