Actorul Dorel Vișan: Mănânc doar din grădina mea. Este absolut necesar să fie refăcută gospodăria țărănească, iar nu distrusă, cum ne învață politicile europene

Actorul Dorel Vișan spune că este absolut necesar să se refacă gospodăria țărănească, mărturisind că mănâncă doar din grădina proprie, din dorința de a-și păstra o stare de sănătate bună.

Alături de alimentație, amintește actorul Dorel Vișan într-un interviu acordat pentru „Formula AS”, un rol important în vindecarea trupului îl are credința. Sănătatea, adaugă Dorel Vișan, este strâns legată de puterea minții și că lucrul cel mai impor­tant, atunci când începi un trata­ment, este îmblânzirea minții.

Mănânc doar din grădina mea

Din păcate, sunt puține magazine în care găsești alimente românești, subliniază Dorel Vișan. Potrivit acestuia, orodusele autohtone nu sunt promovate.

„În Ungaria, există magazine care se numesc ABC, unde se vând doar mărfuri locale de foarte bună calitate. Noi suntem cam­pi­oni la im­porturi. Grădinarii noștri își aruncă marfa, pentru că nu este nimeni interesat să-i promoveze, sau o vând la prețuri de ni­mic. Ați văzut cu siguranță astfel de imagini la știri. Din păcate, lipsește total re­acția din par­tea autorităților direct responsabile. Cum e po­sibil?

Eu cred că este absolut necesar să fie refăcută gospodăria țărănească, iar nu distrusă, cum ne în­vață politicile europene. S-au omo­rât mili­oane de pă­sări și de porci sănătoși, ca să aducem și să mân­căm mizeriile altora. Mulți români umblă țanțoși prin supermarket-uri, cu cărucioarele pline de otra­vă. În ultimul an, eu n-am fost la piață decât de două ori, prima oară, ca să cumpăr niște căpșuni, care au fost uriașe, dar fade și fără gust, și a doua oară, după niște brânză. N-am fost mulțumit de ce am găsit. Eu mă­nânc acum numai produse din gos­­podăria mea”, explică Dorel Vișan.

Ca să vindeci trupul, trebuie să vindeci sufletul

„Trebuie să existe un echilibru în viața noastră. Boala apare mai întâi în minte, şi tot în puterea min­ţii stă şi vindecarea ei, dar şi salvarea în faţa pro­vocărilor tot mai stresante ale timpului în care tră­im. Dezechilibrul pornește de la păcate, unele mai mari, altele mai mici. Păcate sunt minciuna, mân­dria, in­vidia, egoismul, ura, lenea, gelozia, jude­carea aproa­pelui, lăcomia.

Totul se plăteşte pe lumea asta, nimic nu rămâne nepedepsit, iar scopul final al aces­­tei judecăţi supreme este reinstaurarea echili­bru­lui între toate, şi aceasta se poate face prin pu­terea minţii. Ceea ce gândeşti, spun orientalii, aia eşti. Noi vindecăm durerea, ceea ce este o abe­rație, pen­tru că, de fapt, trebuie să vindecăm cauza dure­rii. Durerea este o atenționare că ceva nu e în re­gulă. Sistemul meu de trata­ment vindecă în primul rând cauza, având în vedere permanent întregul organism. E important să te cunoști bine, să porți un dialog cu tine însuți, să vorbești cu organele tale. Fiecare organ are un câmp energetic specific. Când se îmbolnăvește, câmpul lui are anumite perturbații. El trebuie echilibrat, armonizat, și asta se face prin conștientizare, prin gândire. Medicina noastră vin­decă boala, corpul, dar bolnavul trebuie vin­decat prin gândire. Ca să vindeci trupul, trebuie să vindeci sufletul. Să știți de la mine, mintea poate vindeca chiar și un cancer terminal”, a spus actorul Dorel Vișan.

Întrebat fiind de recomandări privind depășirea acestor vremuri grele, Dorel Vișan a răspuns:

„Mâncați cât mai natural, beți mult ceai de lă­mâie (felii de lămâie opărite, și când lichidul se ră­cește un pic, „se stâmpără”, cum zice ardeleanul, se ada­ugă miere). Dacă mergeți între oameni, luați do­uă-trei felii de ghimbir ținute în oțet de me­re cu miere și, ca să fiți și mai siguri, ți­neți un cuișor în gură, cât mai mult timp. Acesta omoară virușii și bac­teriile. Ulti­mul sfat: să nu vă fie frică de covid!”

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost