Danemarca, țara cu o rată de vaccinare de aproape 86%, reintroduce certificatul sanitar și noi restricții

Danemarca, țară cu o rată de vaccinare de aproape 86%, reintroduce certificatul verde și noi restricții sanitare, în contextul în care în ultima perioadă s-a confruntat cu mai multe cazuri de infectări cu covid.

La începutul lunii septembrie, Danemarca anunța că renunță la restricții. Acum, după ce zilnic sunt înregistrate peste 2.000 de cazuri de infectări, autoritățile au decis să reintroducă anumite restricții sanitare.

Decizia a fost luată chiar dacă Danemarca înregistrează o rată de vaccinare de aproape 86%.

Prim-ministrul danez Mette Frederiksen a anunţat luni reintroducerea, după aproape două luni fără restricţii, a certificatului sanitar, transmite AFP, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, un proiect de lege va fi prezentat marţi în parlament. Certificatul sanitar va fi reintrodus în special în baruri, restaurante şi cluburi de noapte şi va obligatoriu începând cu vârsta de 15 ani. În Danemarca, 85,9% din persoanele cu vârsta de peste 12 ani au fost vaccinate cu două doze de vaccin anti-covid.

Reamintim că o situație similară a fost înregistrată la începutul lunii noiembrie și în Olanda. La fel ca și Danemarca, Olanda- țară cu o rată de vaccinare de 84%- a reintrodus restricțiile sanitare, după ce cazurile de noi infectări au crescut, după cum a relatat atunci RostOnline.

În Italia, certificatul sanitar a devenit obligatoriu la mijlocul lunii octombrie, atunci când înregistra o rată de vaccinare de 80%.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Danemarca, țara cu o rată de vaccinare de aproape 86%, reintroduce certificatul sanitar și noi restricții”

Comentariile sunt închise.