Noi restricții de sărbători. Certificat sanitar, INDIFERENT de incidență. Andrei Baciu (ministerul Sănătății): Aceasta este regula la nivel european

Certificatul sanitar rămâne valabil indiferent de rata de incidență, cel puțin în perioada sărbătorilor de iarnă, aceasta fiind regula la nivel european, a anunțat marți, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

Declarația a fost făcută, marți seara, la postul B1TV.

Întrebat dacă va mai fi nevoie de certificat verde pentru accesul în magazine non-esențiale după ce incidența va fi mai mică de 3 la mie, secretarul de stat a răspuns:

„Pentru perioada în care vorbim acum există această reglementare în care sunt toate activitățile peste 3 la mie, unde intră certificatul verde, însă la ce vă referiți dumneavoastră – vă referiți la activități care au fost reglementate și care au directă legătură cu certificatul digital european, unde aici sunt două demersuri și aici este o situație care se suprapune, și despre asta voiam să vă spun. În primul rând, au fost câteva chestiuni adoptate de Guvern care au ajuns în Parlament pentru a fi adoptate, unde nu a fost luată încă o decizie”, a spus Andrei Baciu.

Acesta a precizat că „este o chestiune care se suprapune din punct de vedere juridic”

„Cred că în perioada imediat următoare se va găsi o soluție care să poată să fie aplicată ca lucrurile să fie clare pentru sărbători. În momentul de față, nu poate nimeni să spună care va fi exact framework-ul legislativ de sărbători pentru că acestea, cel mai probabil, vor reglementate de către existența și folosirea certificatului fi digital european”, a adăugat Andrei Baciu.

Secretarul de stat Andrei Bacui spune că „aceasta este regula la nivel european și nu numai la nivel european”.

Pe de altă parte, reamintim că, săptămâna trecută, comisarul european pentru Piaţa Internă, Thierry Breton, prezent la București, a declarat că „este important ca în România să se voteze certificatul verde”.

De altfel, senatorul Claudiu Târziu, copreședintele AUR, a avertizat, recent, că acest certificate verde nu este despre sănătatea românilor, este menit controlului populației, este menit instaurării unei noi dictaturi”, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Noi restricții de sărbători. Certificat sanitar, INDIFERENT de incidență. Andrei Baciu (ministerul Sănătății): Aceasta este regula la nivel european”

Comentariile sunt închise.