Retragerea trupelor de ocupație ale Rusiei din Republica Moldova, pe agenda Congresului SUA. Senatorul Claudiu Târziu (AUR): Un semnal politic important!

Pe agenda Congresului SUA a fost introdusă o rezoluție prin care se solicită retragerea trupelor de ocupație ale Rusiei din Republica Moldova.

Măsura a fost salutată, vineri, prin intermediul unui comunicat de presă, de copreședinții AUR, senatorul Claudiu Târziu și deputatul George Simion.

„Acest îndemn de retragere a trupelor de ocupație este un semnal politic important care arată preocuparea SUA față de menținerea unui conflict înghețat la frontiera de est a NATO. Prezența ilegală a trupelor ruse pe teritoriul Republicii Moldova reprezintă o amenințare nu numai pentru stabilitatea celui de-al doilea stat românesc, dar influențează negativ întreaga arhitectură de securitate din jurul Mării Negre.

Nu putem să nu observăm obstinația Moscovei de a menține ilegal aceste trupe în speranța iluzorie că va împiedica eradicarea consecințelor pactului Ribbentrop-Molotov și reunirea Republicii Moldova cu România”, a declarat copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

În proiectul de rezoluție, propus de către congresmanul William R. Keating, se menționează ca întreg personalul și echipamentele ce aparțin forțelor armate sau de securitate ruse să fie retrase de pe teritoriul suveran al Republicii Moldova.

„Salutăm proiectul de rezoluție din Congresul american legat de retragerea trupelor ruse de pe întreg teritoriul Republicii Moldova și așteptăm ca Washingtonul să încurajeze clasa politică de la Chișinău să se alăture voinței majorității populației celui de-al doilea stat românesc de integrare în Uniunea Europeană prin reunirea cu țara-mamă, România”, a precizat copreședintele AUR, deputatul George Simion.

Documentul asigură că SUA susțin Republica Moldova în ceea ce privește securitatea energetică și economică.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost