România achiziționează doar medicamentele pentru care primește acordul Comisiei Europene? Declarația halucinantă a lui Andrei Baciu (Ministerul Sănătății)

Că România a trecut prin cel de-al patrulea val al pandemiei fără medicamente necesare pentru tratarea bolnavilor infectați cu covid nu mai reprezintă un secret pentru nimeni, însă alături de incompetența autorităților române se pare că mai există o cauză care a dus la această stare de fapt.

Vineri, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a anunțat că România are dreptul să cumpere anumite medicamente, ca urmare a unei decizii transmise de Comisia Europeană.

Iată declarația secretarului de stat:

„În cursul zilei de astăzi, Ministerul Sănătăţii a primit comunicarea Comisiei Europene prin care România are dreptul de a achiziţiona 600.000 de capsule de Molnupiravir şi 15.000 de doze de inhibitori de protează. Suplimentar, România va putea achiziţiona alte 200.000 de capsule de Molnupiravir şi alte 5.000 de doze de inhibitori. Cu cele 600.000 de tablete putem să tratăm aproximativ 15.000 de pacienţi, iar cu cele 15.000 de doze de inhibitori de protează putem să tratăm 7.500 de pacienţi”.

Prin urmare, din declarația secretarului de stat putem deduce că România achiziționează doar medicamentele pentru care primește acordul Comisiei Europene.

Așa se explică, probabil, refuzul autorităților române față de orice ofertă primită în legătură cu distribuirea de antivirale- cum a fost, spre exemplu, cazul lui George Becali, despre care a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „România achiziționează doar medicamentele pentru care primește acordul Comisiei Europene? Declarația halucinantă a lui Andrei Baciu (Ministerul Sănătății)”

Comentariile sunt închise.